Три лица, нарушили карантинните мерки срещу COVID-19, са предадени на

...
Три лица, нарушили карантинните мерки срещу COVID-19, са предадени на
Коментари Харесай

Три лица от Омуртаг са предадени на съда за нарушаване на условията на задължителна карантина

Три лица, нарушили карантинните ограничения против COVID-19, са предадени на съд с обвинителен акт на прокурор от Териториалното поделение в Омуртаг на Районната прокуратура в Търговище. 41-годишната Мария С., брачният партньор й 44-годишният Румен А. и щерка им - 25-годишната Северина И., се завърнали от Федерална Република Германия, където работели. Освен разпространяването на коронавирусната зараза в Европа, мотив за връщането им станало и положението на бащата на Румен, който бил тежко болен.
Възрастният мъж умрял и със съдействието на Министерство на вътрешните работи и РЗИ околните били облечени в специфични дрехи, с цел да могат да го погребат. От Министерство на вътрешните работи били предизвестени, че след погребението повече не би трябвало да нарушават карантината, защото ще бъде закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Въпреки това обаче на 26 март тази година те отишли в гробищния парк, с цел да създадат помен на умрелия. Отсъствието им от вкъщи било открито по време на инспекция на полицейски чиновници. Започналото следствие против тримата приключило с обвинителен акт и те били предадени на съд.
Престъплението по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР