Три кораба на Военноморските сили на Украйна незаконно прекосиха държавната

...
Три кораба на Военноморските сили на Украйна незаконно прекосиха държавната
Коментари Харесай

Започна ли войната, напрежението между Русия и Украйна ескалира в Черно море /снимки/

Три кораба на Военноморските сили на Украйна нелегално прекосиха държавната граница на Руската федерация, влязоха в териториалните води и рисково маневрират, гласи отчет на граничната защита на ФСБ на Русия в Крим, предават международните медии. Плавателните съдове не престават да се придвижват към Керченския пролив. Граничната защита пусна и фрагменти от въздуха на протичащото се. Администрацията също по този начин добави, че корабите на украинския флот, които са влезнали в териториалните води на Руската федерация, са рисково маневрирани и не дават отговор на условията.
"Досега не са били подадени заявки в сходство с откритата процедура, корабите не са включени в графика за прекосяване. Корабите рисково маневрират и не се подчиняват на законните претенции на съветските управляващи ", се споделя в известието
В следствие съветският граничен транспортен съд "Дон " съзнателно е атакувал украински транспортен съд - буксир, като при случаят е потърпевш основният мотор на плавателният съд. Двата кораба са се сблъскали, като при удара е развалена лявата част на корпуса на украинския кораб и е изгубена избавителната му лодка. От украинския флот демонстрираха и фотография на директния конфликт сред машините.
От своя страна Украинският флот реагира със известие в страницата си във Facebook за протичащото се.
"Днес, на 25 ноември, две дребни бронирани артилерийски лодки и влекач на украинския флот правят плануван трансфер от пристанището на Одеса до пристанище Мариупол на Азовско море. Уведомлението за проектите за прекачване е осъществено авансово в сходство с интернационалните правила, с цел да се подсигурява сигурността на корабоплаването. Въпреки това, в несъгласие с Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право и Договора сред Украйна и Руската федерация за съдействие в потреблението на морето от Азов и Керченския пролив, съветските кораби - патрулни лодки от клас "Собол ", Патрулни лодки от клас "Мангуст " и корветата "Суздалдетс " - направиха намерено нападателни дейности против корабите на украинския флот ", сподели украинският флот в изказване на Фейсбук на 25 ноември сутринта.


Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР