Японски град регистрира еднополова двойка като партньори на един и

...
Японски град регистрира еднополова двойка като партньори на един и
Коментари Харесай

“"Не можех да спра да танцувам и да се усмихвам": Япония регистрира еднополова двойка

Японски град записва еднополова двойка като сътрудници на един и същи адрес - необикновена стъпка, приветствана от мъжете като " новаторска " в страна, в която няма тъждество на браковете.

В Япония всеки записва адреса си при локалните управляващи, а 38-годишният Кейта Мацуура споделя пред Агенция Франс Прес, че е бил регистриран настрана от колегата си Ютаро Фуджияма, макар че са живели дружно.

Когато двамата се преместили в Омура, в южната част на Нагасаки, те декларирали на градските управляващи, че желаят да бъдат регистрирани дружно, както би било при брачна двойка.

 Петро Порошенко пред bTV: Путин се стреми към цяла Европа. Той е вманиачен император (ВИДЕО и СНИМКИ) 9 мин. Петро Порошенко пред bTV: Путин се стреми към цяла Европа. Той е вманиачен император (ВИДЕО и СНИМКИ)  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Американски артист е убит при опит за кражба 2 мин. Американски артист е убит при опит за кражба  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Петро Порошенко пред bTV: Путин се стреми към цяла Европа. Той е вманиачен император (ВИДЕО и СНИМКИ) 9 мин. Петро Порошенко пред bTV: Путин се стреми към цяла Европа. Той е вманиачен император (ВИДЕО и СНИМКИ)  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Американски артист е убит при опит за кражба 2 мин. Американски артист е убит при опит за кражба  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили

Първоначално градските управляващи предложили да записват Фуджияма като родственик на Мацуура, само че след разисквания се съгласили този месец да го записват като брачен партньор, сподели Мацуура.

Япония е единствената страна от Г-7, която не признава еднополовите съюзи, и локалните медии обявиха, че този ход е невиждан.

Въпреки че регистрацията не е равносилна на легален брак, Мацуура съобщи, че е " сюрпризиран и доста благополучен ".

" Не можех да спра да танцувам и да се усмихвам ", споделя той.

" Смятам, че това е революционно решение - стъпка по-далеч от системата за необвързващо юридическо партньорство, според която общините издават удостоверения на хомосексуални двойки “, споделя Мацура.

" Надявам се, че това ще донесе повече на практика изгоди за еднополовите двойки и ще бъде стъпка към узаконяването на еднополовите бракове “, споделя още той.

Тайван е единственото място в Азия, където има тъждество на браковете, а тази година Тайланд се приближи с още една стъпка към легализирането на еднополовите съюзи.

В Япония изследванията на публичното мнение демонстрират възходяща поддръжка за закони, удобни за ЛГБТК, изключително измежду по-младите хора.

Управляващата консервативна партия обаче не желае да пристъпи към промени.

Десетки огромни общини, в това число Токио, към този момент оферират документи за партньорство, които разрешават на еднополовите двойки да бъдат третирани като брачни в избрани области, като жилищно настаняване, медицина и обществени помощи.

Много от огромните японски предприятия също оферират същите фамилни придобивки на ЛГБТК и хетеросексуалните чиновници.

Редица скорошни правосъдни каузи по отношение на конституционността на еднополовите бракове в Япония доведоха до разнопосочни решения.

В конституцията на Япония от 1947 година се споделя, че бракът изисква " взаимното единодушие на двата пола ", само че също по този начин се показва, че всички хора " са равни пред закона ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР