Три жертви, една жена в неизвестност и десетки потопени къщи

...
Три жертви, една жена в неизвестност и десетки потопени къщи
Коментари Харесай

Три жертви и десетки потопени къщи след потопа в Бургаско

Три жертви, една жена в неопределеност и десетки потопени къщи – това е равносметката от водното злополучие в Бургаско. Седем каскадни язовира са със скъсани стени.

Пет селища останаха без ток – Полски извор, Черни връх, Тръстиково, Резово и Синеморец.

Едно от съществено потърпевшите от потопа е село Равнец. Според локалните хора управата на селото е пренебрегнала предизвестията за рисково време.
„ Проливен дъжд, баирите се свлякоха с вода и реките също се изпълниха с вода. През нощта доста вода отвред, идва от двете реки. Трябва да се направи инспекция и на горестоящите язовири над селото какво им е положението, преливниците по какъв начин са работили, има ли там някакъв фал”, сподели кметът на селото Христо Колев .

Силно наранени то водното злополучие са и кварталите „ Горно Езерово” и „ Долно Езерово”.

Много от къщите в Карнобат също са наводнени, защото падналото количество дъжд е 100-178 литра на квадратен метър. В община Царево е преляла река Велека, хората от с. Кости са изведени в точния момент.

Свлачище усложни трафика по Автомагистрала „ Тракия”. Земни маси са се свлекли както в спешната, по този начин и в дейната лента.

Кризисен щаб ще обяснява аргументите за бедственото състояние и вредите от него.

С хеликоптер на Гранична полиция беше направено облитане на региона, с цел да се откри размерът на вредите и да се ревизира за бедстващи хора.

Вижте фрагментите от засегнатите региони тук:

-->

Трима министри бяха изпратени от премиера Бойко Борисов в засегнатите от наводненията места в Бургаска област, с цел да се срещнат със обстановката, породена от изобилните дъждове.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов , министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на районното развиване и благоустройвото Николай Нанков ще посетят засегнатите региони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР