Три индивидуални квоти спечелиха българските състезатели по спортна гимнастика за

...
Три индивидуални квоти спечелиха българските състезатели по спортна гимнастика за
Коментари Харесай

България с три индивидуални квоти за Световното по спортна гимнастика

Три самостоятелни квоти завоюваха българските състезатели по спортна гимнастика за международното състезание, което ще се организира от 30 септември до 8 октомври в Антверп, Белгия.

Визи за шампионата на планетата добиха Йордан Александров, Кевин Пенев и Палома Спридонова. Тримата си извоюваха правото да вземат участие в шампионата на планетата след представянето си на европейското състезание в Анталия – Йордан Александров и Кевин Пенев заеха 46 и 47 в многобоя при мъжете, а Палома Спиридонав приключи на 46-та позиция при дамите.

„ Хубавата вест е, че ние вземаме 3 квоти за международно състезание - Палома Минчева Спиридонова, Йордан Александров и Кевин Пенев, Това е триумф за нас, тъй като е извънредно мъчно да се вземе тази квота за международно състезание “, показа особено за президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев, който направи и равносметка за присъединяване на българските състезатели на европейското състезание в Анталия.

„ Амбициите и задачата ни бяха напълно други, само че за жалост не се получи това, което искахме. Имахме възможностите да попаднем и при мъжете, и при дамите във финала на 24- те. Палома Минчева Спиридонова закъса два пъти на греда и за жалост това не й разреши да попадне на край. Втората неточност. второто рухване на града беше и треньорска неточност. Треньорът й сподели да повтори упражнението и тя още веднъж падна и от там загуби съвсем 2 точки. Ако това не се беше случила, тя имаше в действителност огромен късмет да отиде на край. Като цяло напрежението в мъжкия тим беше голямо, тъй като упованията бяха големи – задачата беше да се класират в топ 13 в отборното. Преди 2 години на европейското, също го имахме този късмет, само че го пропуснахме. Сега бяхме доста добре
готови и чакахме да попаднем измежду първите 13. За страдание жребия, който беше изтеглен ни отреди да стартираме на най -рисковия и сложен апарат - кон с гривни. Момчетата бяха много обезпокоени и там направихме три фала, което незабавно настроението падна и беше мъчно се продължи и да чакаме да се класираме “, добави олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

Следващото съревнование за националите ни ще е международната купа във Варна от 25 до 28 май.

„ Палома Спиридонова, Никол Стоименова, Кевин Пенев, както и всички останали национали ще вземат участие в тази конкуренцията, тъй като им трябват стартове преди международното състезание. Седмица след шампионата във Варна е международната купа в Осиек (Хърватия), където също ще вземат участие “, приключи Красимир Дунев.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР