Три имота ще поиска Община Варна от държавата за реализацията

...
Три имота ще поиска Община Варна от държавата за реализацията
Коментари Харесай

Комисията по собственост даде зелена светлина за придобиването на 3 държавни имота във Варна

Три парцела ще изиска Община Варна от страната за реализацията на общественозначими планове. С цялостно единогласие членовете на комисията по благосъстоятелност и стопанство дадоха единодушието си да бъдат подхванати стъпки за безвъзмездното придобиване на парцелите. Въпросът ще бъде прегледан и на идното съвещание на Общинския съвет, планувано за 25 януари 2024 година

Два от парцелите се намират в Приморския парк. Единият с повърхност от близо 47 дка е в местността Салтанат, под Пикадили парк, и е благосъстоятелност на Министерството на защитата. Общината желае да придобие парцела, с цел да го обособи като парк.

Другият терен се намира в местността Горчивата чешма. Площта му е 10,5 дка и в него има недовършен градеж на състезателен комплекс. Няма изработен разбор дали обектът може да бъде доизграден, само че предназначението на парцела ще бъде за публични, просветителни и спортни действия, стана ясно на съвещанието.

Третият парцел от малко над 7 дка се намира в централната част на града – в карето сред улиците “Парижка комуна ”, “Никола Даскалов ”, “Никола Кънев ” и “Д-р Пюскюлиев ”. Преди години той беше очакван за строителство на нова правосъдна палата на Варна, само че по този начин и не се стигна до осъществяване.  През 2020 година локалната власт изиска парцела за създаване на публичен паркинг за няколкостотин автомобила, теренът обаче към момента е държавна благосъстоятелност. 

На днешното съвещание членовете на комисията трябваше да прегледат също предложение за придобиване на парцела, в който до неотдавна се обитаваше Генералното консулство на Русия във Варна. Точката отпадна от дневния ред, защото на съветниците не беше предоставена цялостната документи за терена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР