Три храни, които никога не трябва да ядете на закуска.

...
Три храни, които никога не трябва да ядете на закуска.
Коментари Харесай

Три храни, които никога не трябва да ядете на закуска

Три храни, които в никакъв случай не би трябвало да ядете на закуска. Закуската е първото хранене за деня, което диетолозите не предлагат да пропускате. Водещият специалист по здравето на червата Крис Дъбърли приканва хората да се откажат от навика си да сладко заран.

Кои храни е по-добре да забравите заран?

Експертът поучава да забравите за портокаловия сок, сладките зърнени храни и печива, защото видимо безобидни избори могат да навредят на здравето на червата и цялостното ви богатство.

„ Сладките храни за закуска, като портокалов сок, би трябвало да бъдат отстранени от диетата ни заради въздействието им върху здравето на червата и цялостното богатство. Високото наличие на захар в тези питиета може да докара до нестабилни равнища на кръвната захар, нарушавайки деликатния баланс на храносмилателната ни система „, сподели Крис.

Три храни, които в никакъв случай не би трябвало да ядете на закуска 26.07.24 06:45 Напитка от две съставки може да ви помогне да изгорите калории, до момента в който спите 26.07.24 06:30 Хороскоп за 26 юли: Раците ще пазят персоналните си ползи в петък 26.07.24 06:00 Четири метода да възстановите увехналите зеленчуци и застоялата храна 26.07.24 06:00 Идеалната закуска за намаляване: ето какво би трябвало да има в чинията ви заран 26.07.24 05:30

Идеята, че закуската би трябвало да е сладка, с печива, зърнени храни или сокове, е подвеждаща и евентуално нездравословна.

„ Тези правила се предизвикват от маркетингови акции, а не от науката за храненето. Време е да променим разбирането си за закуската и да дадем приоритет на вариантите, които поддържат функционалността на червата “, добави диетологът.

Коя е най-хубавата закуска?

Пикантната закуска с доста протеини може да бъде превъзходен вид за чувство за задоволеност и поддържане на оптимална функционалност на червата. Добавянето на храни с високо наличие на протеини към утринното ни хранене ни държи сити за по-дълго време и обезпечава съществени хранителни субстанции за здравето на тялото ни.
Има неправилно разбиране, че сладките закуски ви дават сила. Всъщност повишението на равнищата на захарта, последвано от срив, може да ни накара да се усещаме изтощени и безжизнени.
За да подхранваме деня си, би трябвало да се съсредоточим върху уравновесени, хранителни варианти, които предизвикват здравето на червата и устойчивите енергийни равнища.

„ Преминаването към солени разновидности за закуска е потребно за здравето на червата и цялостното здраве и благоденствие. Като понижим приема на сладки храни заран, можем да поддържаме постоянни равнища на кръвната захар, да подобрим храносмилането и да сложим основата за по-здравословен метод на живот, “ заключи специалистът.

Източник: Wales Online /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР