Три хеликоптера се включиха в издирването на най-добрия български алпинист

...
Три хеликоптера се включиха в издирването на най-добрия български алпинист
Коментари Харесай

Хеликоптерите се включиха в издирването на Боян Петров

Три хеликоптера се включиха в издирването на най-хубавия български планинар Боян Петров. Те са изхвърчали от столицата на Непал, Катманду, като са изхвърчали в 8:30 часа локално време, оповестиха от Външно министерство.

Машините са се отправили непосредствено към връх Шишапангма, където изчезна алпинистът ни. В тях има двама шерпи с голям опит, които познават върха и маршрутите по него в елементи и те се чака да оказват помощ на водачите и да ги насочат къде да летят, с цел да е сполучливо търсенето.

В хеликоптерите има и ресурси от инсулин и глюкоза, които да оказват помощ на Петров, тъй като е диабетик. Първоначално машините са спрели в базов лагер по пътя до върха, само че очакванията са да продължат към лагери 2 и 3, до които към момента катерачите нямат достъп поради неприятното време.

С Боян Петров няма връзка от 3 май. Спасителната акция стартира няколко дни по-късно, само че тя беше съществено затруднена от неприятното време в планината, както и от бюрократичните пречки по обезпечаването а хеликоптери.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР