Три години след изблика на гняв от Доналд Тръмп, неговият

...
Три години след изблика на гняв от Доналд Тръмп, неговият
Коментари Харесай

FAZ: Свещеният дълг на Джо Байдън

Три години след изблика на яд от Доналд Тръмп, неговият правоприемник разсея всички подозрения в Брюксел: Америка поддържа своите сътрудници от НАТО . Те стягат редици - против Русия, само че и пред лицето на Китай, написа немският вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг " (FAZ).

" Днес ще отворим нова глава в трансатлантическите връзки ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, когато откри срещата на върха пред централата на Алианса.

Нова глава - това беше главното обръщение на този ден в Брюксел, първата среща на държавни и държавни ръководители след края на ерата на Тръмп.

" Именно тук, в този щаб, Доналд Тръмп хвърли алианса в групов потрес преди три години. (...) " Америка може да тръгне по своя път ", заплаши даже Тръмп. Много участници възприеха това като опасност за отдръпване от Алианса. Тогава доста участници повдигнаха въпроса дали Алиансът ще може да се възвърне от сходни вреди .
 От космоса до Черно море НАТО усилва разноски и противодейства на Русия и Китай
От космоса до Черно море НАТО усилва разноски и противодейства на Русия и Китай

Макрон: Всички имаме общ зложелател - ислямският тероризъм, опасност за нашите демокрации

Алиансът обаче съумя. След опасността от вътрешната страна, опасността извън още веднъж беше в центъра на вниманието. Откакто Русия анексира Крим през 2014 година и стартира да дестабилизира Източна Украйна, НАТО претърпя дълбока промяна ...

Тъй като Москва отхвърля западните оферти - в това число тези на Алианса - за разговор, и вместо това ускори борбата си.

" Агресивните дейности " на Русия намерено се класифицират като " опасност за евроатлантическата сигурност ". По този метод Русия съставлява най-голямата опасност за Алианса, дружно с " тероризма във всичките му форми ". Защо това е по този начин, е изложено в по-подробни параграфи отпреди три години, обхващащи всичко, от което НАТО е загрижена - от акции за дезинформация до нови ракети с дребен и междинен обхват и скорошно разполагане на войски покрай украинските граници. Въпреки че предлагането за разговор с Москва остава в действие, в официалното съобщение недвусмислено се споделя: " Докато Русия не показва сходство с интернационалното право и своите интернационалните отговорности и отговорности, не може да има връщане към масата на договарянията .
 Пекин скастри НАТО да не преувеличава теорията за
Пекин скастри НАТО да не преувеличава теорията за " китайската опасност "

Алиансът клеветял мирното развиване на Китай

Най-дългите договаряния този път бяха за параграфите за Китай, които даже не се появиха в официалното съобщение преди три години и бяха упоменати единствено за малко на срещата на държавните ръководители в края на 2019 година

Декларираните от Китай упоритости, неговите дейни дейности съставляват редовно предизвикателство за интернационалния ред, учреден на правила, в тези области, които засягат сигурността на Алианса .
 Зеленски: Украйна заслужава да е измежду мощните страни от НАТО, само че няма да се моли
Зеленски: Украйна заслужава да е измежду мощните страни от НАТО, само че няма да се моли

Трябва да бъде поканена, Зеленски мисли, че това е почтено

Параграфите за новите закани в киберпространството и космоса би трябвало да се преглеждат като предизвестие за Русия, Китай и други страни. Тук Алиансът дава ясно да се разбере, че " може " да преглежда офанзивите като " въоръжени офанзиви ", които да задействат член 5 от Договора за Северо-атлантическия съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР