Три години, прекарани в избори, ни струваха 710 млн. лв.

...
Три години, прекарани в избори, ни струваха 710 млн. лв.
Коментари Харесай

Колко ще струват избори 2 в 1

Три години, прекарани в избори, ни костваха 710 млн. лева Сметката е на Института за развиване на обществената среда, предава.

От там пресмятат, че от седемте пъти, в които отидохме до урните най-скъпия избор е този на локалните избори от есента на 2023 година – те костваха над 188 млн. лева Разходите за последните парламентарни избори от предходната година пък са съвсем 100 млн. лева

Най-голям дял от средствата в акциите са за хонорари на членовете на секционните, районните и общинските изборни комисии – малко над 239 млн. лева Друго огромно перо е превоза на машинните устройства. В момента прогнозната стойност за изборите за европейски парламент, която ЦИК е оповестила, е в размер на 940 800 лева с включително Данък добавена стойност. Ако изборите се проведат в разнообразни седмици, то разумно тези разноски ще се удвоят.

Изводът на Института е, че избор 2 в 1 ще коства на държавния бюджет почти колкото локалния предходната година или извършените през ноември 2021 година парламентарни и президентски избори, а насрочването на избори в разнообразни дни в допълнение ще оскъпи процеса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР