Три години и половина е реалистичният срок за изграждането на

...
Три години и половина е реалистичният срок за изграждането на
Коментари Харесай

След 3,5 г. ще има завършена магистрала между София и Велико Търново


Три години и половина е реалистичният период за построяването на автомагистрала, свързваща София и Велико Търново. Шест години пък ще отнеме завършването на " Хемус ", разгласи строителният министър Николай Нанков. Той заяви, че на 21 септември Върховният административен съд ще вземе решение за автомагистралата сред Русе и Велико Търново. Ако магистратите отсъдят в интерес на пътната организация, процедурата за избор на реализатор ще стартира незабавно, а строителството следва да бъде приключено до 2023 година, изясни министърът.

През 2019-а ще бъде открит строител за тунел под Шипка. " Този тунел ще е най-дългият в страната - 3 километра и 200 метра. Има доста огромен интерес от страна на задгранични компании и вложители за това строителство. Дори и да не се стигне до непознати вложения, страната ще отпусне средства за градежа на този тунел ", сподели Нанков пред bTV.

Министърът на районното развиване се спря и на тематиката с винетките. От януари следващата година влизат електронните стикери, които ще могат да се купуват през мобилно приложение. Хартиените им еквиваленти ще важат до приключването на техния период. В същото време ще бъде въведена тол таксата за товарни коли. Тя ще се пресмята на база изминати километри.

Нанков означи, че ведомството му продължава разискванията за въвеждането на уикенд винетка. Засега се прегледат два разновидността - тя да важи от петък на обяд, или от петък вечерта. Вероятно срокът й ще изтича в неделната вечер.

Не се планува обаче въвеждането на еднодневен стикер, защото такава процедура нямало в нито една европейска страна, изясни още строителният министър.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР