Три фабрики в Европа произвеждат известните шоколадови блокчета KitKat -

...
Три фабрики в Европа произвеждат известните шоколадови блокчета KitKat -
Коментари Харесай

Nestlé представи бизнес резултати и планове за нови продукти

Три заводи в Европа създават известните шоколадови блокчета KitKat - българската в София и още две - във Англия и Германия. Но само българската е център за нововъведения в развиването на този известен по света и вкусен артикул. 

Това показаха от Nestlé България на конференция през днешния ден в столицата. Компанията изнесе финансовите си резултати за 2017 година, разгласи планове за растеж през 2018 година и уточни заложената тенденция за развиване на международната група Nestlé.

" Всичко, което печелим от интервенциите, влагаме за реализиране на растеж. През идната година желаеме да растем в четири категории: кафе, храни за домашни любимци, детски храни и вода ", разяснява за проектите на Групата изпълнителният шеф на Nestlé България Емануел Артур.

Nestlé има единствено една фабрика в България на фона на стотици по света, само че със стратегическо значение. В нея работят 1092 чиновници, които развиват 90% за експорт към 1000 типа артикули, превозени до 43 страни - най-много в Европа. 

Българската фабрика на Nestlé в столичния регион " Люлин " е изпратила 2017 година с продажби за над 258 млн. лева Нейните облаги през годината са били от 23,3 млн. лева, заяви управлението. 

През 2017 година Nestlé България АД е вложила 6 млн. лева в нововъведения. От тях 24% са били в създаването на нови, разнообразни артикули. Сред водещите от тях е нов KitKat Senses с усет на солен карамел , който ще бъде пуснат на пазара в България до края на годината. 

За експорт в Германия ще бъдат произвеждани KitKat Chunky с усет на кафе, KitKat хапки с фъстъчено масло в пакет за шерване, KitKat " ребалансиран " - с понижено наличие на захар и увеличено на мляко и какао, а за Англия - KitKat Chunky Ню Йорк Чийзкейк с маслен чийзкейк топ крем с извара и есенция ванилия.

" Производството на Kit Kat Chunky от 2002 година насам имаше голямо значение, с цел да се снабди фабриката в София с интернационална видимост. В нея през днешния ден работят 130 души, за които това е работно място от над 20 години - те са наши доста лоялни чиновници. Гордеем се, че имаме генерации, работещи при нас ", обясни Сара Вюитенез, управител " Фабрика за шоколадови артикули и бисквити ".

Очаква се всеки миг на българския пазар да навлезе и упования от потребителите розов шоколад, създаден от фабриката на Nestlé в Германия. 

Nestlé България държи водещия пазарен дял у нас в категорията " Кафе " (над 40%), с доста бързо растяща подкатегория на кафе капсулите , при които през 2017 година е имало напредък на продажбите от над 80%. 

Сред марките, в които компанията има нововъведения през предходната година, са Nescafe Dolce Gusto, Мура, Maggi Fix, храните за домашни любимци Friskies.

В световен план Nestlé регистрира продажби през 2017 година за 89,8 милиарда швейцарски франка, с органически растеж от 2,4%. Тя има общо 418 заводи, в които работят над 323 000 души, ситуирани в над 189 страни. Развива над 2000 марката. 1 милиарда продукта на Nestle са продавани всеки ден. Устойчивото развиване и екоиновациите са приоритет. 

За 2018 година упованията са за напредък от 2 до 4%. В първото тримесечие Групата има продажби за 21,3 милиарда франка и органически растеж от 2,8%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР