Три екипа от антимафиоти са били готови да тръгнат по

...
Три екипа от антимафиоти са били готови да тръгнат по
Коментари Харесай

Напрежението между прокуратурата и МВР остава

Три екипа от антимафиоти са били подготвени да тръгнат по следите на парите за автомагистрала „ Хемус “, след признания от задържания Борислав Колев, сподели министърът на вътрешните работи в „ Лице в лице “ по bTV.

По-рано денем основният прокурор препотвърди тезата на обвнинението, че наблюдаващи прокурори са „ карани да правят закононарушение “.

Конфликтът сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за „ Хемус “ избухна в неделя. Държавното обвиняване съобщи, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов е опитал да окаже напън над прокурор да изслуша разкрития на арестувания по случая с парите при изискването той да избегне наказателна отговорност.

Според основния прокурор Иван Гешев опонира на европейските полезности прокурори да са карани да извършат закононарушение.

Според вътрешният министър обаче не става дума за напън.

„ Тези самопризнания са значими да се види къде са отишли тези милиони за градежа на автомагистралата, може би в някои висшестоящи известни лица? Службата на Министерство на вътрешните работи, очаквайки тези признания е била подготвена с три екипа, които да тръгнат по следите на тези показания, в случай че прокуратурата не беше попречила и отказала с недоволството, че видите ли била притискана “, съобщи Бойко Рашков.

В отговора на апела на новия правосъден министър за оставката на основния прокурор, Гешев сподели, че е подготвен да чуе съответни аргументи за това искане.

„ Ако оставката на основния прокурор Иван Гешев ще реши казуса с цените на тока, на храните, икономическото състояние в страната, в това число ще препрати Коронавирус пандемията в България и в целия свят, в случай че това се случиq аз с удоволствиие ще си подам оставката “, означи Иван Гешев.

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет и асоциацията на прокурорите също излязоха с заявления против изявленията на Министерство на вътрешните работи, с които, съгласно правосъдните кадровици, се накърнява независимостта на обвинителите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР