Три дни след една от най-смъртоносните атаки в Канада, при

...
Три дни след една от най-смъртоносните атаки в Канада, при
Коментари Харесай

И вторият заподозрян за масовите убийства в Канада е мъртъв. Самонаранил се след арест - Свят

Три дни след една от най-смъртоносните офанзиви в Канада, при която бяха убити 10 души, а други 18 бяха ранени, управляващите в Отава оповестиха, че и вторият обвинен нападател е мъртъв, съобщи Би Би Си. 

Първото незабавно позвъняване в полицията е подадено в 5:40 ч. локално време в неделя сутринта в столицата на провинцията Реджина, на към 280 км южно от Уелдън. То е било последвано от още доста позвънявания за помощ, които са се трансформирали в " бързо разрастващо се събитие ".

Двама души - Деймиън Сандерсън и Майлс Сандерсън, бяха обвинени за смъртоносните набези с нож. Жертвите са открити на 13 места в племето Джеймс Смит Кри Нейшън и близкото село Уелдън.

Издирването на двамата братя продължаваше от неделя, като 30-годишният Деймиън Сандерсън беше открит мъртъв в понеделник покрай мястото на офанзивите. Властите проверяват дали 32-годишният Майлс Сандерсън е умъртвил брат си.

Днес от полицията оповестяват, че Майлс Сандерсън се е самонаранил, откакто е задържан. 

32-годишният мъж е открит покрай град Ростърн, когато служителите на реда се отзовали на сигнал за откраднат автомобил, ръководен от мъж, въоръжен с нож. Служителите на реда са изблъскали автомобила на Сандерсън от пътя. На фрагменти от задържането се вижда бял джип, обкръжен от полицейски коли, като въздушните възглавници са задействани. 

Ронда Блекмор, командващ офицер на Кралската канадска конна полиция в Саскачеван, разгласи, че след ареста Сандерсън е получил съществени медицински проблеми, като се е самонаранил и е откаран е в локалната болница, само че там е умрял.

След офанзивата на жителите беше подредено да се скрият. " Не напускайте обезопасеното място. Бъдете внимателни и допускайте други хора в жилището си ", инструктира в Туитър Кралската канадска конна полиция (RCMP) на Саскачеван. Министър-председателят Джъстин Трюдо разказа нападението в Twitter като " ужасяващо и сърцераздирателно ". " Шокиран и сломен съм от ужасяващите набези през днешния ден - сподели той в настрана изказване. - Лицата, виновни за днешните отвратителни набези, би трябвало да бъдат изправени пред съда ".

Майлс Сандерсън е някогашен пандизчия с 59 присъди. Той е бил освободен от комисията за предварително освобождение през февруари, до момента в който излежавал присъда от над четири години затвор по обвинявания, включващи нахлуване и обир. По информация от правосъдни документи преди седем години той е нападнал и намушкал с нож една от жертвите, убити по време на атаките в неделя. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР