Три дни преди идването на Негово Светейшество папа Франциск в

...
Три дни преди идването на Негово Светейшество папа Франциск в
Коментари Харесай

Три дни преди идването на папа Франциск чистят центъра на София от автомобили

Три дни преди идването на Негово Светейшество папа Франциск в София, ограниченията за сигурност към този момент са в деяние и насилственото пренасяне на коли от центъра стартира, съобщи БГНЕС.
Паяци на центъра за градска подвижност започнаха да местят колите, които са паркирали на паркинга към „ Александър Невски “ и на ул. „ Княз Александър I “ в сектора от площада до ул. „ Съборна “. Автомобилите са премествани гратис на място, където не пречат, споделиха представители на „ Пътната полиция “, които са на постове в централната градска част.
Столичната община вкарва и ограничавания на придвижването. От довечера до сутринта на 7 май се лимитира придвижването и паркирането на коли към „ Св. Ал. Невски “ и Ларгото. Бул. „ Цар Освободител “ ще бъде затворен за придвижване също от довечера до 6 май вечерта в сектора сред ул. „ Раковски “ и Ларгото.
От 00:00 часа на 3 май до 05:00 часа на 6 май нощният превоз няма да стопира на пл. „ Александър I “. Една от спирките, която се намираше пред паркинга на площада, е демонтирана. Временно пасажерите ще могат да се прекачват на четирите нощни линии на бул. „ Княз Александър Дондуков “ при ул. „ Сердика “. Линиите няма да стопират на ул. „ Париж “, „ 6-ти септември “, „ Ал. Невски “, паметника Левски и ул „ Кракра “.
Апостолическо пътешестване на папата у нас стартира на 5 май. В София ограниченията за сигурност са съществени и някои от тях към този момент бяха оповестени. Например, жителите, които желаят да дойдат на площада, с цел да видят Светия отец, ще може да го създадат, в случай че не са употребявали алкохол и не носят със себе си обемисти предмети. Разбира се, оръжията са изрично неразрешени, пиратки и парфюми също. С оглед дъждовното време обаче, жителите ще могат да носят със себе си чадър.
В столичния център ще бъдат ситуирани контролно-пропускателните пунктове за искащите да следят неделната молитва „ Царица небесна”, светата литургия и събитието за мир с присъединяване на представители на разнообразни вероизповедания в България. Пунктовете ще бъдат отворени 3 часа преди всяко от събитията, част от програмата на папа Франциск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР