Три дни до старта на преброяването на населението на България,

...
Три дни до старта на преброяването на населението на България,
Коментари Харесай

Преброяване 2021: 160 лв. глоба, ако не сме се преброили онлайн и изгоним анкетьор

Три дни до старта на преброяването на популацията на България, то ще бъде в 2 елементи. В среднощ на 7 септември Национален статистически институт ще пусне специфична интернет система, в която всеки искащ може самичък да се преброи онлайн. Необходимо е само да се записва.

Вторият стадий е от 18 септември. Тогава потеглят преброителите по домовете в цялата страна. Въпросите ще бъдат 75.
Снимка: bTV
Свързани са както със самите нас, по този начин и със постройката и жилището, в които живеем, както и с какъв брой хора го обитаваме.

За финален път у нас броене на популацията е имало през 2011 година Тогава популацията в страната ни е било близо 7,4 млн. души.

Първото преброяване в България е направено края на 1900 година Данните сочат, че българите тогава са били близо 3, 500 млн. души, което е два пъти по-малко от преброените през 2011 година
Снимка: bTV
Според данните на Национален статистически институт растеж на българите е регистриран до 1985 година Тогава сме били близо 9 млн. души, като оттогава насам броят на популацията в страната е паднал с близо 2 млн. души.

Първокурсникът Константин Илиев ще е преброител в Русе. Той ще разполага и с персоналните данни на хората, които не са се преброили през интернет.

„ Тези данни ще се дават на мен или на някой от другите преброители и е строго неразрешено разпространението им. Както за вас има санкции за такива неща, за нас също има наказания. Ще ни бъдат раздадени баджове с информация за нас за това, че сме достоверни източници, а не измамници “, съобщи той.
Снимка: bTV
Ако откажем присъединяване в преброяването и изгоним преброителя, изискуем санкция 160 лв..

Според Магдалена Костова от Дирекция „ Демографска и обществена статистика “ в Национален статистически институт отговорите на въпросите са единствено декларативни и няма да се ревизира да вземем за пример пощата на жилището.

Ако решим сами да се преброим, е належащо да си създадем регистрация в интернет. Там ще ни бъдат поискани ЕГН-то и документ за идентичност.

„ Тези данни са нужни, тъй като непосредствено вършим информация с базата данни на Министерство на вътрешните работи за документите. Те не се запаметяват и ние не ги използваме само получаваме отговор „ да “ или „ не “. Ако отговорът е „ да “ – продължава самопреброяването. Ако е „ не “ значи има нещо сбъркано “, изясни зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева.

Ще бъдат преброени всички българи, родени до 23:59 в нощта против 7 септември: Преброяване през интернет не може да създадат българите от чужбина.

Преброяването лишава сред 5 и 20 минути, според от какъв брой индивида се състои семейството.

Експертите се надяват и по-голямата част от популацията ни този път да го създадат електронно. За съпоставяне през 2011 година, през интернет са дали своят вот 42 % от хората.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР