Три дни Български фестивал на сливата ще показва обичани занаяти

...
Три дни Български фестивал на сливата ще показва обичани занаяти
Коментари Харесай

Фестивалът на сливата ще показва обичани занаяти и съхранените бит и култура в Троянския край

Три дни Български фестивал на сливата ще демонстрира обичани занаяти и съхранените обичай и просвета в Троянския край. Тазгодишното издание на празника, който по традиция се провежда в планинския град и в Националното ревю на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в село Орешак, ще е в интервала 21-23 септември. Програма и доста изненади чакат посетителите на събитието и през актуалната година, дават обещание уредниците - Община Троян и НИХЗИ.

Началото на фестивала ще бъде сложено на 21 септември в 11.00 часа с празнично шествие в Троян, а по-късно ще бъде разпален казанът за преваряване на ракия. В 13.30 часа в същия ден ще стартира празникът в село Орешак, на зелените поляни на НИХЗИ, където преди повече от 25 години стартира историята на този празник.

Обичани имена от българската музикална сцена ще изпълнят своите известни песни пред публиката на Фестивала.Улица на занаятите ще чака гостите с майсторски творби и сувенири.

Кулинарията е наложителна част от обичайния фестивал, по време на който посетителите ще могат да научат забавни, остарели предписания от Троянския край. Ще бъде разкрита и магията на обичайното преваряване на сливова ракия.

На 21 септември Национално сдружение "Традиция " ще направи показване на боен лагер от интервала на Първата международна война, а за националния празник - 22 септември, ще има военно-историческа реорганизация на боевете от Добро поле и Дойран - септември 1918 година, в местността "Турлата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР