Три диви елена в канадската провинция Квебек са дали положителна

...
Три диви елена в канадската провинция Квебек са дали положителна
Коментари Харесай

Откриха COVID-19 у диви елени в Канада

Три диви елена в канадската провинция Квебек са дали позитивна проба за COVID-19, оповестиха локалните управляващи, което значи, че заболяването не визира единствено хората, само че и канадската дива природа.

Националният център за заболявания по животните към Канадската организация за ревизия на храните удостовери първите открития на SARS-CoV-2, вируса, който предизвиква COVID-19, на 29 ноември, съгласно известие на федералното държавно управление, заяви Global News.

Трите белоопашати елена са открити в региона на Естри в Квебек и съставляват първия случай, при който заболяването е открита при диви животни в Канада.

„ Подобно на установените случаи в Съединени американски щати, елените не демонстрираха доказателства за клинични признаци на заболяване и всички бяха явно здрави “, се споделя в известието за пресата.

Предишни проучвания откриха, че елените в няколко щата в северната част на Съединени американски щати са дали позитивни проби за вируса. Проучванията демонстрират предаване от човек на елен и от елен на елен.

Въпреки това, съгласно Министерството на околната среда на Канада, „ понастоящем не е имало известно предаване на SARS-CoV-2 от елени на хора “.

Все отново ведомството приканва ловците - които биха могли да влязат в контакт с елени - да вземат защитни ограничения. Оттам напомнят също, че SARS-CoV-2 заразява доста животни, „ в това число норки, отглеждани във ферми, домашни любимци (котки, кучета, порове) и животни в зоопарковете (тигри, лъвове, горили, пуми, видри, и други).

По-рано стана ясно, че два хипопотама с хрема в зоологическата градина в белгийския град Антверпен са дали позитивни проби за новия ковид, заяви Франс прес. Ръководството на зоологическата градина е затворило постройката на хипопотамите за гости като защитна мярка.

Произходът на инфекцията не е прочут. Никой от гледачите не е бил болен в последно време, нито измежду тях е имало човек с някакви признаци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР