Три детски кухни са ремонтирани и възстановяват дейността си след

...
Три детски кухни са ремонтирани и възстановяват дейността си след
Коментари Харесай

Отварят три детски кухни в села от община Родопи

Три детски кухни са ремонтирани и възвръщат активността си след дългогодишно спиране в селата Първенец, Брестовица и Устина в община " Родопи ", област Пловдив. Услугата е част от обществената политика на общината и е една добра процедура в помощ на младите фамилии, разяснява кметът Павел Михайлов.

По думите му в община " Родопи " от години се следи наклонност на " подмладяване " на селата. Живот на село избират от ден на ден младежи с деца.

След повече от трийсет години без детска кухня, от през днешния ден в Брестовица деца от 1 до 3 години, които не посещават детско заведение, ще получават чорба, главно и десерт в работните дни, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на детска градина " Първи юни " в селото Здравка Мерджанова. Стойността на услугата е два лв. за ден, като половината от тях се поемат от родителите, а останалите от общинската администрация. Към момента за услугата в селото са записани 16 деца, само че се чака, когато повече хора научат, да се запишат още. Кухнята ще изхранва и 18-те деца от яслената група в градината.

Все повече млади фамилии се заселват в селото, тъй като им харесва климатът и близостта до боровата гора, описа Мерджанова. Така се усилват и децата, и тази година детската градина се посещава от 99 деца в четирите възрастови групи.

Кухните към детските градини " Пролет " в Първенец и " Родина " в село Устина и ще стартират работа от на следващия ден. За тях са се записали надлежно по 20 и 13 деца.

Пунктове за храна за най-малките поданици на общината към този момент работят в селата Крумово, Белащица, Брестник и Цалапица, и обслужват общо към 80 деца. Всички родители, които желаят да запишат децата си, могат да го създадат при шефовете на детските градини.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР