Три деца са пострадали при демонстрация по повод Деня на

...
Три деца са пострадали при демонстрация по повод Деня на
Коментари Харесай

Три деца ранени на показно как МВР залавя престъпник

Три деца са потърпевши при проява във връзка Деня на детето - 1 юни в Силистра. Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина, оповестиха от Апелативна прокуратура Варна.

Няма заплаха за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е незабавна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е превозено в Русе, защото е с обгаряния сред 10 и 20 % по гърдите, краката и врата.

Около 11 часа на стадион " Доростол " в Силистра полицията в града е направила проява по залавяне на нарушител. Проявата е била заключителна по програмата " Ваканция, здравей ", която се организира в детски градини и учебни заведения от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на случая са участвали към 300 деца, а регионът е бил отцепен с оглед сигурността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина " Иглика - 2 ". Децата били на разстояние към 50 метра от мястото на демонстрацията.

Следовател от Окръжната прокуратура в Силистра оглежда мястото на случая. Образувано е досъдебното произвеждане по член 338, алинея 3 от Наказателен кодекс, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни субстанции аргументи по несъобразителност телесни повреди на едно или повече лица.

Предстои съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи да открият аргументите за случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР