Три деца са пострадали леко, след като парче от мазилката

...
Три деца са пострадали леко, след като парче от мазилката
Коментари Харесай

Парче мазилка падна върху деца във варненска градина

Три деца са потърпевши леко , откакто парче от мазилката на тавана в градината им е паднало върху тях. Инцидентът е станал през вчерашния ден на втория етаж във варненската детска градина „ Мир ”, която преди година беше главно ремонтирана за 1 млн. лева .

След следобедния сън децата са слушали приказка от учителката, когато към 16:00 ч. парчето се е отчупило. То е с величина към 2 кв. метра и е паднало върху две девойки и едно момче на 5-годишна възраст от трета група. Те са получили леки охлузвания по главата, ръцете и краката .
 мазилка Дарик Варна
На децата незабавно е била оказана помощ и са прегледани от здравна сестра, описа шефът на градината Елена Иванова. Всички други деца са били изведени от градината и от през днешния ден са преместени в други здания. Те ще останат там, до момента в който завърши неотложният ремонт.

Пострадалите деца през днешния ден също са били заведени от родителите си на занятия.

Изпълнител на ремонта е компанията „ Хая - С ”. Нейният шеф Мартин Станев съобщи, че при строителните действия са спазени всички условия и не може да се приказва за некачествено осъществяване. Той позволява, че евентуалната причина за отчупване на парчето е слягането на постройката. Досега не е имало никакви недостатъци след предаване на обекта. Станев добави още, че всички тавани, които са направени по тази технология, ще бъдат отстранени , а разноските ще бъдат за сметка на компанията.-->

Шефът на общинската дирекция по обучение Лилия Христова съобщи, че възложител на осъществения преди две години ремонт е управлението на детската градина. Тя добави, че ще бъде направено вътрешно следствие и отговорните ще понесат санкции. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР