Три деца са диагностицирани с коронавирус у нас. Те са

...
Три деца са диагностицирани с коронавирус у нас. Те са
Коментари Харесай

Три деца са с положителна проба за коронавирус

Три деца са диагностицирани с ковид у нас. Те са на 4, 7 и 11 година Това съобщи генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на Военномедицинската академия (ВМА) и началник на Оперативния щаб за битка с ковид. Стана ясно, че възрастовият диапазон у нас е от 4 до 77 години.

 

„ Децата се заразяват, само че го изкарават леко “, успокои той.

И акцентира, че въпросните деца не са заболели, нямат признаци, само че са дали позитивна проба.

От думите на проф. доктор Мутафчийски се разбра, че той поддържа по-строгите ограничения за ограничане на обществените контакти.

„ Имаме редица случаи и сигнали за всеобщо нарушение на карантината. Причината за разрастването на болестта в една фамилия е било едно тържество с 24 индивида “, разяснява още Мутафчийски.

Мутафчийски изясни, че става въпрос за фамилията на умрялата 66-годишна жена в „ Пирогов “, чийто мъж също остава в тежко положение. Така се стига и до парадокса, че поради това, че от фамилията има инфектирани, няма кой да погребе умрялата пациентка.

„ Това са обстановки, които са ексцентрични и изискват ексцентрични ограничения “, добави още генерал-майорът.

Той рапортува за сериозните ограничения в други страни, в които има и санкции за нарушение на карантината. По думите му би трябвало да се създаде механизъм кой следи тези заболели под карантина, кой ще ги ревизира дали съблюдават мярката. Той бе безапелационен, че ограничането на обществените контакти оказва помощ. И разяснява, че решението за въвеждане на изключително състояние ще бъде оставено за политиците.

„ Забележете, хората в края на краищата схванаха, че би трябвало да се самоограничат. Целта на всички ограничения е да се смекчи височината на тази рецесия или най-малко да не бъде толкоз стръмна нагоре. За изкривяване на рецесията към момента не може да приказваме “, уточни още Мутафчийски.

Пред медиите той сподели, че даже има понижаване броя на пътуващите от България за чужбина.

Иначе нови позитивни проби на ковид няма. Дотук България записва 23 случая. Днес се чакат нови проби, само че тъй като обстановката е динамична, проф. доктор Мутафчийски отхвърли да уточни численост.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Инфо:новини.бг
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР