Три държавни горски предприятия са увеличили приходите си с близо

...
Три държавни горски предприятия са увеличили приходите си с близо
Коментари Харесай

Горски предприятия с ръст на приходите от 35 млн. лв. чрез е-продажба на дървесина

Три държавни горски предприятия са нараснали приходите си с близо 35 млн. лева с помощта на провеждането на електронни търгове за продажба на дървесина. Това оповестиха от държавното сдружение " Информационно обслужване ", което обслужва платформата.

Допълнителните средства са осъществени от нарастването на в началото оповестената цена на дървесината, която е препоръчана на търг.

С платформата работят три от шестте държавни горски предприятия, които продават дървесина, добита от държавните горски територии. Това са Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), Северозападното държавно дружество (СЗДП) и Североизточното държавно дружество (СИДП).

Не е ясно за какво другите три предприятия отхвърлят да организират електронни търгове. Те се намират на територии, които по предписание се управляват от Движение за права и свободи.

Общият размер на осъществените доходи от електронни търгове на дървесина е надхвърлил 146 млн. лева от стартирането на платформата през 2016 година За последната година те са над 60 млн. лева

Близо 2500 електронни търга са извършени от стартирането в употреба на платформата през 2016 година до момента. Средният брой стъпки за наддаване на търг е 28. Най-оспорваният търг е бил с 503 стъпки за наддаване.

" Изградената платформа за електронна продажба на дървесина отстрани опцията за предварителни сделки сред участниците в търговете , което доста усили приходите на държавните горски предприятия ", сподели изпълнителният шеф на " Информационно обслужване " Ивайло Филипов.

По думите му е реализирана цялостна бистрота на процеса и доста увеличение на конкуренцията, защото онлайн основаната система разрешава на всички регистрирани дървопреработвателни компании от страната да вземат участие в обещано наддаване.

Електронната платформа доста улеснява процеса по регистрация на участниците в търговете, а също по този начин и работата на комисиите по тръжните процедури.

За достъп до платформата и присъединяване в наддаването се изисква единствено първична регистрация и Квалифициран електронен автограф (КЕП).

Електронните търгове в платформата са с очевидно наддаване и се организират в действително време през уеб браузър.

Участниците могат да наддават в електронния търг на всички места и когато и да е, което пести време и средства.

Цялата документи е напълно в електронен формат, а системата обезпечава висока степен на отбрана от замяна и/или загуба на предложения и документи.

С помощта на интегрираната услуга за засвидетелствуване на време и наличие Time Stamp се подсигурява достоверността на документите и подадените предложения от участниците в платформата. Тя защищава както тръжните комисии, по този начин и лицата, решили да вземат участие в наддаването.

Системата автоматизирано прави класиране на база най-висока препоръчана цена, с което доста се понижават обжалванията на процедурите и се подсигурява честността на извършения търг, се показва в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР