Три четвърти от германците не смятат, че канцлерът Ангела Меркел

...
Три четвърти от германците не смятат, че канцлерът Ангела Меркел
Коментари Харесай

В Берлин: Меркел няма шанс за мигрантите

Три четвърти от германците не считат, че канцлерът Ангела Меркел ще успее да обезпечи европейско решение на разногласието за имиграцията, тормозещ връзките й с баварските съдружни сътрудници в държавното управление. Това сочи проучване, представено от Reuters.

В понеделник баварската партия Християнсоциален съюз даде на Меркел две седмици да реализира съглашение с европейските съдружници. Това стана, откакто съдружното държавно управление в Германия беше на ръба да се разпадне поради абсурда сред Християндемократическия съюз на Меркел и сестринската партия от Бавария ХСС за имиграцията.

Според изследване за вестник Die Welt, обхванало 5038, 74,7 % се отнасят скептично, а 18,1 % считат, че договарянията на канцлера ще се увенчаят с триумф.

Лидерът на ХСС и министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер желае да връща мигрантите, които към този момент са регистрирани в други страни от Европейски Съюз. Меркел обаче е срещу всевъзможни едностранни дейности, които биха могли да доведат до отдръпване от нейната политика на отворени порти от 2015 година и да подкопаят персоналния й престиж.



В изявление за немското радио районният министър на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман изрази оптимизъм, че канцлерът ще реализира двустранни съглашения с другите страни от Европейски Съюз за връщане на мигрантите.

Той обаче посочи изявлението на Зеехофер, че ще бъдат направени мерки, ако Меркел не реализира триумф, с цел да може немската федерална полиция още от първата седмица на юли да връща мигранти, регистрирани другаде.

"Това е належащо. Повече не може да си стоим и да гледаме, до момента в който този бежански туризъм се случва из цяла Европа ", сподели Херман.



Той добави, че връщането от 1 юли на мигрантите, които към този момент са регистрирани в други страни от Европейски Съюз, ще бъде законно. "Такова е съществуващото законодателство ", посочи Херман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР