Три часа продължи срещата в Министерския съвет между премиера Кирил

...
Три часа продължи срещата в Министерския съвет между премиера Кирил
Коментари Харесай

Петков и превозвачите възстановиха диалога, но протест все пак ще има НА ЖИВО

Три часа продължи срещата в Министерския съвет сред премиера Кирил Петков и представители на транспортния отрасъл. Министър-председателят беседва с превозвачите, като във фокуса са поставените от тях проблеми и работата, която кабинетът е подхванал по разрешаването им.

„ Това, което обявихме, е отстраняваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с представители на превозвачите у нас. Данък добавена стойност ставката за тях ще бъде 9% за дребните превозвачи, добави той.

На срещата участваха с изключение на министър-председателя, финансовият министър, този на районното развиване и благоустройството и министърът на превоза.

„ Диалогът беше конструктивен”, акцентира министър председателят.

Представителите на превозвачите благодариха на министър-председателя, че е поднесъл извиненията си към тях, а от своя страна те също се извиниха.

" Днес възстановихме разговора, само че митинг на следващия ден ще има ", оповестиха от транспортния отрасъл и се аргументираха, че настояванията им към днешна дата не са задоволени. Протестът стартира на следващия ден в 9.00 ч., а транспортите на следващия ден са прекратени до 17 ч. Премиерът посочи, че митингът ще бъде кротичък и няма да затруднява останалите жители.

Протести на превозвачите ще има в цялата страна в сряда.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР