Три британски града вече фалираха, много други могат да ги

...
Три британски града вече фалираха, много други могат да ги
Коментари Харесай

В половината британски общини се опасяват от банкрут

Три английски града към този момент банкрутираха, доста други могат да ги последват.
Редица общини в страната правят оценка финансовото си положение като пагубно, което за жителите им значи повишение на налози и по-малко общински услуги, сочи изследване, представено от немското списание " Шпигел " и Българска телеграфна агенция.

Нестабилното финансово състояние на голям брой градове и общини във Англия може да се утежни още, съгласно анкетата, извършена от организацията на локалните управляващи Ел Джи Ай Ю (Local Government Information Unit - LGIU).

50 % от анкетираните общини показват, че за локалната власт през идните пет години може да се появи заплаха от банкрут.

От юридическа позиция английските общини не могат да банкрутират, както това може да се случи с някоя компания, само че при тежки финансови проблеми те би трябвало да разгласят особено предизвестие. В резултат огромна част от общинските разноски няма да бъдат осъществени. През 2023 година това се случи с три общини, измежду които и вторият по величина град във Англия - Бирмингам.

Сега голям брой локални управляващи дават отговор на влошеното си финансово състояние с повишение на налозите и таксите. Сред тях 90 % имат намерение да вдигнат общински налози и такси за услуги като паркиране и сметосъбиране. Две трети възнамеряват да свият предлаганите услуги.

Резултатите от изследването демонстрират " какъв брой доста градове са в отчайваща обстановка ", означават създателите му.

Най-потършевши от орязани общински разноски наподобява ще бъдат парковете и други уреди за свободното време, както и финансирането на изкуството и културата. В изследването са взели участие 128 от 318-те британски общини, прецизира Би Би Си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР