Три бебета са сред новозаразените в Пловдивска област. Бебетата са

...
Три бебета са сред новозаразените в Пловдивска област. Бебетата са
Коментари Харесай

Три бебета са с COVID-19 в Пловдивско

" Три бебета са измежду новозаразените в Пловдивска област. " Бебетата са добре “, заяви доктор Аргир Аргиров, зам.-директор на РЗИ.

" Заразени бебета има всеки ден, само че при тях заболяването протича леко “ , добави зам.-директорът. По данни на здравната ревизия сега приети в болница в региона са общо 20 деца, от тях нито едно не е на интензивно лекуване.

Болниците разполагат с задоволителен брой кревати за децата. Общият брой разкрити кревати за лечебно лекуване на деца е 50 в региона. “Легла има, само че обстановката е доста неприятна “, разяснява още доктор Аргиров и разясни, че единствено до 11:20 часа в системата са регистрирани 286 позитивни случаи.

Около 25% от инфектираните са деца. Предполага се, че до края на денят случаите общо в региона ще гонят още веднъж минимум 1000. Заболеваемостта в Пловдив и региона на 14-дневна база е 961 на 100 000 души.

За съпоставяне, през вчерашния ден тя е била 872 на 100 000 души. Д-р Аргир Аргиров сподели още, че става все по-трудно на здравните инспектори да се оправят с карантинирането на новозаразените. За задачата на помощ са се притекли стажант-лекари доброволци от УМБАЛ " Св. Георги ".

Те оказват помощ за изследването на случаите, само че процесът става все по неуправляем . Забелязва се и понижаване на искащите за имунизация, което е обезпокоително. От Здравната ревизия приканват хората да не подценяват заболяването и да се имунизират час по-скоро, с цел да се оправим по-лесно с пандемията и лавинонарастващите случаи на болни.

Безспорно потвърдено е към този момент, че имунизираните карат по-леко заболяването и леталният излаз при тях е съвсем неосъществим. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР