Три български риболовни кораба са задържани в териториалните води на

...
Три български риболовни кораба са задържани в териториалните води на
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Заловената в Румъния акула - замразявана за летния сезон у нас

Три български риболовни кораба са арестувани в териториалните води на Румъния за противозаконен улов на акули. Новината беше доказана за lupa.bg от румънските управляващи. РК „ ВЕНИ “, БС 041 и РК ИВА 1 са имената на плавателните съдове.



Оттам споделят, че тези кораби са били засичани и различен път в румънски води. Северните ни съседи допускат, че уловената акула се продава на заведения за хранене и се замразява чак за летния сезон, когато по родното Черноморие идват и доста румънци.

Капитанът на единия транспортен съд е уведомил Министерството на външните работи и се чака протестна нота, само че не е несъмнено дали ще се стигне до нея. 

Българските служби към момента не са изцяло осведомени с точната обстановка и чакат материали от румънска страна.

Единият от корабите е от Варна, другите - от Каварна и Бургас, научи Lupa.bg, като в Румъния сега текат разпити и ще се откри дали става дума за проведена незаконна група.

В момента граничната полиция на Румъния и други институции са в Констанца и правят следствие на случая, като управляващите на северната ни съседка са безапелационни, че до ден два ще изнесат цялостната информация.  

От ИАРА също ще излязат с публична информация, откакто следствието завърши.

Единствената акула, приспособила се да живее в по-слабо солените води на Черно море, е с неразбираема орис. Запасите й нама­ляват и тази наклонност към този момент не може да бъде овладяна.

Проблемът е, че множеството черноморски страни не дават данни за улова и това на процедура не разрешава да се вкара съответно ръководство на типа, основано на научни проучвания, сподели специалист пред наш публицист.

Напрак­тика не може да се каже с акуратност какво е положението на типа, само че за всички е ясно, че черноморската акула изчезва.

Акулите имат несъвършена пикоч­но-полова система. Те са доста антични, съществували милиони години, преди да има костни риби. Затова и образуването на урината при тях е първично. Акулата изця­ло зависи от солеността на водната среда, в която живее. Има данни за епизодични появи на други типове акули в Черно море в предишното, само че не може да се приказва за трайна миграция.



Месото от акула е положително освен за пържоли, макар че е необикновено това отношение.

В кухнята можете да се справите с него по същия метод, както със свинско или говеждо месо, т.е., в случай че имате известна доза въображение, можете да приготвите съвсем всяко ядене от месо без непотребни проблеми.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР