Три българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби

...
Три българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби
Коментари Харесай

Три българки са осъдени във Великобритания за серия от кражби на куфари от влакове

Три българки бяха наказани във Англия за серия от обири на куфари от влакове, в които имало движимости за общо 14 000 $, предава Нова ТВ. 
 
По време на правосъдното дело против Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева стана ясно, че те са били арестувани за сходни закононарушения и в други страни.

Две от наказаните са майка и щерка – на 42 и 22 години. Майката има и предходни присъди на Острова за сходни дейния. Затова тя отива автоматизирано зад решетките за 27 месеца. Нейната щерка е наказана на 8 месеца затвор. Засега няма да влиза в пандиза, защото ѝ е даден период от една година да се поправи. През това време би трябвало да постави 150 часа общественополезен труд.

Третата жена – Мариана Петрова, е 30-годишна и е залавяна за сходни обири и в други европейски страни. Тя е наказана на 24 месеца затвор на Острова. Но и на нея се дава изпитателен период – 24 месеца, в който би трябвало да поставя публично потребен труд.

Петрова е осъждана за сходни закононарушения във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първата ѝ присъда е от 2007 година, което значи, че на 13-15-годишна възраст към този момент е почнала да се занимава с сходни действия.
 
Адвокатите на българските обявиха, че най-възрастната, която се призна за отговорна за четири обири, се е пробвала да се поправи. Тя е арестувана в интервала сред 2008 и 2014 година След това обаче си намерила работа във фабрика.
 
Трите са работили по източното крайбрежие, сочат данните на обвиняването. Те се качвали на влакове, движещи се на дълги дистанции, в които хората оставяли багажите си при качване. Жените са хванати с куфар, в който имало проследяващо устройство. Така полицията стигнала до тях, предава. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР