Три автоморги във Врачанско са проверени от служители на Регионалната

...
Три автоморги във Врачанско са проверени от служители на Регионалната
Коментари Харесай

Екоинспектори погнаха автоморги, удариха с актове фирми от Врачанско

Три автоморги във Врачанско са тествани от чиновници на Регионалната ревизия по околната среда и водите през месец юли, научи BulNews.bg. Екоинспекторите установили нарушавания на закона и глобили притежателите.
На юридическо лице от регионалния град е формиран акт след осъществена изключителна инспекция. На площадка, стопанисвана от компанията, се съхранявали над 50 излезли от приложимост коли. Дадени са наставления да се подхващат дейности за подаване на нужните документи в Регионална инспекция за опазване на околната среда за издаване на позволение за осъществяване на действия по отнасяне на такива боклуци. След приключване на периода за осъществяване е открито, че предписанията не са изпълнени.
Още един притежател на компания от Враца е отнесъл акт за сходно нарушаване. В парцел на сдружението имало 40 разфасовани моторни транспортни средства, а в индустриално хале били открити 40 мотори и други авточасти. Дружеството нямало публикуван документ за осъществяване на действия по отнасяне на боклуци и е издадено наставление за предприемане на нужните дейности за привеждане на активността в сходство с екологичното законодателство. При осъществен следващ надзор станало ясно, че сдружението не е изпълнило заръката на еколозите в инструкции период.
Наказателно разпореждане било издадено и на физическо лице от Бяла Слатина. Мъжът съхранявал 10 остарели автомобила. Инспекторите разпоредили той да съобщи колите на компании, лицензирани в тази област, само че белослатинецът по този начин и не го сторил. Затова той е санкциониран с 2000 лв..
През месец юли специалистите на Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца са направили общо 69 инспекции на 60 обекта, извършващи активност на територията на област Враца. 41 от осъществените инспекции са били планувани, а останалите 28 - изключителни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР