Трейс груп холд са дали най-добрата ценова оферта за ремонта

...
Трейс груп холд са дали най-добрата ценова оферта за ремонта
Коментари Харесай

„Трейс” предлага 12,9 млн. лева за ремонта на Хуманитарната гимназия

„ Трейс груп холд ” са дали най-хубавата ценова оферта за ремонта на ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий ” в Пловдив. Те са предложили 12,9 млн. лв. без Данък добавена стойност за реконструкцията. Комисията към регион „ Централен ” са отворили ценовите оферти, като другата  оферта на ВДХ АД е била в размер на 13,3 млн. лв..
Прочетете още
По-ниската цена обаче не е определяща, защото двете предложения са сходни. Критерият за избор на реализатор е 60% качество и 40% най-ниска цена.

Самите механически оферти към този момент са оценени, като се чака до седмица да комисията да излезе с решение за избор за реализатор, а по-късно да стартира срокът за обжалване. Ако няма такова, то до месец може да бъде подписан контракт с компанията реализатор.

Поръчката към този момент бе забавена един път, откакто първо регион „ Централен ” удължи периода за предложения поради неточности в количествено-стойностните сметки, а по-късно имаше и тъжба от „ Запрянови – 03 ” в Комисия за защита на конкуренцията.

Първата част от ремонт ще обхване покрива, дограмите и фасадата на постройката. За самото пристъпване към реставрационните действия ще се изисква време, защото би трябвало да бъдат направени прозорците, които са с неповторими дърворезби. Много време ще изисква и фасадата на постройката.

Все още пък Община Пловдив не е избрала новия реализатор за строителството на ОУ „ Кн. Александър Първи ” в двора на гимназията. Припомняме, че Върховен административен съд анулира избора на компанията на Крум Бурджиев – „ Ринг – П ” за строителството. Според висшите магистрати погрешно е бил отхвърлен консорциум, отпред с варненската компания Аква конструкт груп ” и варненската „ Одесосстрой ”. Очаква се компанията да бъде определена за реализатор.

Средствата и за двете строителни действия са от държавния бюджет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР