Тревожни вести се разсмърдяха като горен боклук в Елин Пелин

...
Тревожни вести се разсмърдяха като горен боклук в Елин Пелин
Коментари Харесай

Не били компютри в Елин Пелин, а компоти с боклук

Тревожни новини се разсмърдяха като горен отпадък в Елин Пелин тези дни. Този път анонимната организация "Една жена на пазара сподели " донесе, че в шопската община не престават да возят боклуци от Италия, Германия и Гърция и по време на изключителното състояние, заради пандемията от ковид. Това, меко казано, би било безсрамие, в случай че се окаже, че е правилно, защото ние в същото време няма къде да изнесем опаковани и приготвени за превоз по контракт пестициди, което призна самият екоминистър Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и - Ревизоро. Той заяви също, че в Бобов дол отново стартират да горят отпадъци и по този начин...
Докато очаквам отговор на въпросите, които пратих на чиновниците от Министерство на околната среда и водите, се обадих на отрасловия зам.-кмет на Елин Пелин по тези тежки проблеми Николай Савов. Та от коментара му стана ясно, че някои в Елин Пелин комай не вършат доста ясна разлика сред компютри и компоти. Ето какво разясни той:

"В завода, в който се преработват полиетиленови пликчета, няма технология за изгарянето им. Процесът на преработката им, е да се сортират по цветове, след което се вкарват в една машина, която ги разтопява при 200 градуса и ги прави на гранулки, които по форма наподобяват на леща. Няма горене.
Не зная кой твърди, че компанията продължава да приема боклуци, защото няма право да го прави, само че до самия цех се карат полиетиленовите пликове, които са пакетирани на бали и от тях се прави гранулат, както към този момент разясних. Малка част от тях, които не могат да бъдат гранулирани и рециклирани, се изкарват от Елин Пелин и се депонират в особено пригодени по тази причина депа, само че някъде надалеч отвън града.

Криза с боклука в Елин Пелин

Не е правилно, че компанията била съсипвала почвата на Елин Пелин, тъй като тя няма контракт и не депонира нищо тук. Може да кара своите отпадъци някъде другаде, само че не го прави в районното хранилище, което е в Горна Малина и го употребяваме и двете общини. Със сигурност обаче отпадъците на компанията не са на наша територия.

Но вижте, има една група хора, които страдат от заболели политически упоритости към локалната власт на община Елин Пелин. Тези хора от време на време през два месеца пускат погрешни информации, с цел да притеглят вниманието на някои медии. Това са хора, които преди време били ангажирани в тогавашния план на Николай Бареков  Николай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва и имената им мога да ви кажа, в случай че желаете. Преди време те предложиха да се провежда референдум с искане да се затворят заводи и цехове, да се ремонтират водопроводите и пътищата и впрочем популистки лозунки, които не могат да се осъществят за три дни, само че се оказа, че хората не се подписаха и не ги поддържаха. От тогава не стопират да основават звук и да провокират суматоха.

Ние нямаме пълномощия да ревизираме какво се случва на територията на частна компания, само че Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция за опазване на околната среда са длъжни да ревизират и наблюдават придвижването на отпадъците. Общината също има проблем, тъй като имаме боклуци, които няма къде да изнасяме. "

Това е ситуацията в Елин Пелин, съгласно човек, който има отговорност към локалните, посредством поста, който заема, а и застава с името си пред хората. Какви отговори ще ни пратят проверяващите от Министерство на околната среда и водите, ще забележим, уповавам се. Дано шефката на дирекцията в министерството, която се изхранва от нашите налози, занимаваща с проблемите с отпадъците не реши, че примерно не утвърждава политиката на своя следващ министър и по тази причина не дава отговор на питания на публицисти. Дано, тъй като ние на всякакви клюки, които настояват сходни неща, не имаме вяра. Също по този начин не ни подхожда и остарялата и доста нездравословна шопска сентенция: Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР