Тревожни тенденции на коронавирусната инфекция се наблюдават в Южна Европа

...
Тревожни тенденции на коронавирусната инфекция се наблюдават в Южна Европа
Коментари Харесай

СЗО предупреди за тревожни тенденции на коронавирусната инфекция в Южна Европа и на Балканите

Тревожни трендове на коронавирусната зараза се следят в Южна Европа и Балканския район. Това съобщи през днешния ден шефът на програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация Майк Райън,, представен Ройтерс.

„ Очевидно, Северна и Южна Америка не престават да са главното огнище на болестта, само че тя стартира да се форсира в Африка “, разяснява Райън пред ирландската радиостанция Нюзток.

„ Дори в Европа, въпреки че в западната част на континента заболяването е под надзор, продължаваме да следим тревожни трендове в Южна Европа и на Балканите, тъй че към момента не сме излезли от рецесията. Необходима е продължителна зоркост “, добави той

По-рано тази седмица от СЗО предвидиха, че имунизацията против новия ковид може да стартира в средата на 2021 година

„ В момента имаме над 20 кандидат-ваксини в клинични изследвания. Надяваме се, че няколко от тях ще проработят. Би било прекомерно огромно злощастие, в случай че всички те се провалят “, разяснява основният академик на Световната здравна организация Сумия Сваминатан.

По думите й разновидността за разкриване на ваксина при започване на 2021-ва е вероятен при „ задоволителна деловитост “, а всеобщото ѝ използване може да стартира в средата на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР