Тревожна тенденция се очертава във Враца, научи агенция BulNews. Още

...
Тревожна тенденция се очертава във Враца, научи агенция BulNews. Още
Коментари Харесай

Тревожна тенденция! Увеличава се броят на заразените със сифилис във Враца

Тревожна наклонност се обрисува във Враца, научи организация BulNews. Още трима поданици на региона са се заразили със сифилис, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. Справка в седмичния бюлетин на здравните управляващи демонстрира, че от началото на годината случаите към този момент са 8. 
Изглежда наклонността към нарастването на броя на инфектираните не е единствено тук. По-рано през днешния ден Гръцката национална организация за публично здраве разгласи, че за последните две години има нарастване с над 113%. Данните в южната ни съседка демонстрират, че болестта хващат повече мъже, като постоянно това се случва при полов контакт с човек от същия пол.
У нас последните статистически данни са от 2021 година Тогава общият брой на инфектираните с венерическата болест е бил 1760. Статистиката демонстрира, че във Враца болните към тази дата са били 85 души.
Сифилисът е познато от епохи заболяване, срещащо се относително постоянно и през днешния ден. Заразяването става главно по сексуален път, само че съществуват и други пътища. 
Сифилисът има доста разнородни признаци, които могат да имитират други заболявания, по тази причина диагнозата се слага след тест. Протича във етапи, продължаващи години наред и в случай че не бъде лекувана в точния момент, оставя тежки провали върху болния, а може да докара и до гибел.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР