Тревожна информация за разпространението на африканската чума по свинете дойде

...
Тревожна информация за разпространението на африканската чума по свинете дойде
Коментари Харесай

Учени шокираха с това твърдение за Африканската чума: Тя се пренася и чрез...

Тревожна информация за разпространяването на африканската чума по свинете пристигна от специалисти. Вирусът на адската болест може  да се предава и посредством кърлежи. Подобни случаи обаче са били открити само в Африка и на Иберийския полуостров. В Източна Европа до момента не е имало такова разпространяване, изясни деканът на Биологичния факултет в СУ проф. Стоян Шишков пред Нова.

``
реклама

Комарите не са преносители на вируса на чумата, изясни преподавателят. Професорът обаче бе безапелационен, че отстрелването на диви животни не е най-хубавият вид да се ограничи настъплението на болесттта. Шишков изясни, че прасетата в гората се стряскат и стартират да се местят.

Вирусът на Африканската чума има темперамент на пандемия, изясни член кор. Христо Найденски. Въпреки многото рецензии по оправянето на страната ни с заболяването, и двамата учени дефинираха ограниченията на страната като съответни.

И Шишков, и Найденов обаче считат, че почналото всеобщо загробване на животните не е най-удачния метод и все пак само вероятния метод заради неналичието на екарисажи. 13 е имало преди няколко години. Учените за следващ път успокоиха всички, които се опасяват от заплахата на вируса за хората, като акцентира, че сходен риск не съществува.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР