Тревожи ме състоянието на публичните финанси. Ще берем плодовете на

...
Тревожи ме състоянието на публичните финанси. Ще берем плодовете на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ще берем плодовете на бюджетната авантюра през 2023 г.

Тревожи ме положението на обществените финанси. Ще берем плодовете на бюджетната случка през 2023 година “. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по време на среща с представители на.Асоциацията на организациите на българските работодатели. Според него, повдигане на налози не трябва да има, а значителната тематика е положителното ръководство на държавните разноски. „ Механизмът за компенсиране на бизнеса би трябвало да се усъвършенства и да е таргетиран. Свръхпечалбите в енергетиката разрешават механизмът за обезщетения да бъде удължен, колкото е належащо дълго във времето “, счита още Томислав Дончев. Според него, огромният проблем ще бъде, в случай че идващото държавно управление се концентрира единствено върху битката с рецесиите и пропусне множеството благоприятни условия за развиване на стопанската система. „ Необходимо е да намерим модус в посока на политическо усмиряване. България би трябвало да е в положение да образува съответно държавно управление с съответна парламентарна поддръжка, а не с плаващи болшинства “, безапелационен беше Томислав. „ Спокойно мога да се подпиша под всяка точка от целите на АОБР, акцентира той.

Председателят на БСК и ротационен ръководител на АОБР Добри Митрев акцентира, че основната, екзистенциалната тематика е енергийната сигурност, а вторият базов проблем е вероятността пред българската финансова система, включително участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Шенген и Еврозоната. АОБР упорства изрично за опазване на съществуващия данъчен модел, който е едно от дребното ни конкурентни преимущества в границите на Европейски Съюз. Инвестиционната среда е належащо да бъде усъвършенствана посредством по-малко регулации и администрация, и повече предвидимост. От името на КРИБ изпълнителният шеф на организацията Евгений Иванов сложи въпроса за добива на природен газ в България, което значително би решило проблемите с осигуреността на българските консуматори на природен газ.

 

От своя страна, ръководителят на АИКБ Васил Велев подчертава върху казуса с високите цени на енергоресурсите. „ Ако до момента с Вас сме говорили за регулаторни режими, минимална заплата, болнични, такси и така нататък, то тези проблеми можем да определим като „ ликвидиране на обувката “. Към днешна дата една голяма тухла ни удари по главите с цените на енергоносителите и това измества всички други болки на бизнеса “, сподели Васил Велев. Председателят на БТПП Цветан Симеонов сложи въпроса за увеличението на размера на помощта de minimis до 500 000 евро, с оглед настоящата икономическа обстановка в международен мащаб.

 

 

       Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР