Тревогите на изпадналите в затруднение британски търговци на дребно и

...
Тревогите на изпадналите в затруднение британски търговци на дребно и
Коментари Харесай

За касапница във финансите на домакинствата и бизнеса във Великобритания предупреждават експерти

Тревогите на изпадналите в усложнение английски търговци на дребно и хотелиери се ускоряват заради опасенията, че дейностите на новия финансов министър Джереми Хънт за ограничение на огромния проект за енергийни дотации и за анулация на плануваните данъчни понижения ще понижат още повече търсенето, отбелязва Reuters.

Двугодишната скица за енергийно подкрепяне на семействата и предприятията, която се чака да коства повече от 100 милиарда паунда, ще завърши през април и ще бъде сменена с по-целенасочена скица, която " ще коства на данъкоплатците доста по-малко от плануваното ", съобщи Хънт.

Този ход, решението да се анулира плануваното от април 2023 година понижаване на налога върху приходите и упованията за по-нататъшно повишение на лихвените проценти ускориха опасенията за потребителското търсене във Англия, където равнищата на доверие към този момент са рекордно ниски.

" Ако цените на силата се задържат покрай сегашните си стойности, чакаме от пролетта на идната година да настъпи кланица във финансите на семействата и бизнеса ", съобщи анализаторът на Shore Capital Клайв Блек.

Организацията UKHospitality, която съставлява над 730 компании, ръководещи към 85 000 заведения, съобщи, че енергийната рецесия е опустошила бранша на хотелиерството и ресторантьорството.

" От значително значение е държавното управление да продължи да работи в тясно съдействие със бранша посредством енергийно подкрепяне след април 2023 година ", съобщи основният изпълнителен шеф Кейт Никълс.

Тя още веднъж прикани за незабавна промяна на английската система за бизнес лихви, която " не дава отговор на предназначението си ".

Майкъл Кил, основен изпълнителен шеф на Асоциацията на нощните промишлености, съобщи, че изказването на Хънт е " сериозно компрометирало хиляди предприятия и служащи в нашия бранш ".

Той съобщи, че неговата промишленост в този момент е " изправена пред една от най-тежките зими в историята ".

Британската асоциация на производителите на бира и притежатели на пъбове разкритикува анулацията на Хънт на замразяването на акцизите върху алкохола като " голям удар ".

" Това щеше да докара до спестовност от 300 млн. паунда, когато обезверено се нуждаем от всяко облекчение, което можем да получим ", съобщи тя в Twitter.

Хънт беше подложен на критика и за това, че е отменил решението на своя предходник на поста за връщане на освобождението от Данък добавена стойност при извършване на покупки за задграничните гости.

Пол Барнс, основен изпълнителен шеф на Асоциацията на интернационалната търговия на дребно, назова това " удар с чук " по туризма в Обединеното кралство и английските търговски улици.

" Този непредвидлив ход се основава на неточни и непълни прогнози и рискува да затормози завръщането на задграничните гости, които са жизненоважен мотор на икономическия напредък в Обединеното кралство ", сподели той.

Британският консорциум за търговия на дребно също съобщи, че е отчаян от този ход.

" Това решение оставя Обединеното кралство като една от дребното европейски страни, които не дават скица за безмитно извършване на покупки за поощряване на туризма ", съобщи Том Айрънсайд, шеф в консорциума по въпросите на бизнеса и регулирането.

Асоциацията на английските производители съобщи, че бизнесът към момента е в потрес от политическите и пазарните разтърсвания през миналия месец, като следва дълъг път на възобновяване, с цел да се възвърне политическото и икономическото доверие в страната.

" Ако държавното управление в действителност има съществени планове да подтиква растежа на национално и районно ниво, поради мащаба на икономическите провокации, пред които сме изправени, е по-важно от всеки път да работи с бизнеса по дълготраен проект за стопанската система ", съобщи Стивън Фипсън, основен изпълнителен шеф на Make UK.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР