Тревогата по конфликта Русия - Украйна е съвършено основателна. Няма

...
Тревогата по конфликта Русия - Украйна е съвършено основателна. Няма
Коментари Харесай

Петков вижда неадекватна международна реакция в конфликта Русия-Украйна

Тревогата по спора Русия - Украйна е напълно основателна . Няма аналог на подобен интервал в черноморските взаимоотношения, а реакцията на Международната общественост и изключително на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е несъответстваща , разяснява пред БТВ ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

" Русия безусловно на другия ден внесе гледище за събиране на Съвета за сигурност по този въпрос, то беше отклонено . След това се одобри да се събере Съвета за сигурност по искане на Украйна . Това е доста грозна операция ", изясни Петков.

 Румен Радев: Европа не би трябвало да е пленник на украинските упоритости
Румен Радев: Европа не би трябвало да е пленник на украинските упоритости

Президентът не чул ясна позиция от държавното управление за развиването на енергетиката

Петков е на мнение, че българският представител в Организация на обединените нации би трябвало да упорства пред генералния секретар на организацията за недопускане на сходен жанр безпринципни дейности на Съвета , защото украинските кораби нарушават Черноморската акватория на Русия , и погрешно отношение е, че става въпрос за спор в Азовско море.

АБВ упорства за кардинална позиция, " държавното управление прекомерно прибързано и без всевъзможни доказателства упрекна съветската страна и настоя за избрани дейности ", разяснява Петков и добави, че позициите на страни, като Франция и Германия и общо на Европейски Съюз по тематиката са надалеч по-балансирани и правилни.

 Борисов: Конфликтът сред Русия и Украйна е изключителна опасност
Борисов: Конфликтът сред Русия и Украйна е изключителна опасност

Премиерът изнесе лекция в Рабат...

Румен Петков изясни, че никоя страна не може да нарушава правилата на интернационалното право и е неприемливо използването на двойни стандарти и не трябва да се позволява сходни дейности да стават правила в организацията на работа на Организация на обединените нации и на Съвета за сигурност, тъй като противоположното би означавало, че Международната общественост е деморализирана с мъчно обратими вероятни ходове.

Председателят на АБВ счита за основателна позицията на премиера, който изявява мощно безпокойствие по протичащото се сред Русия и Украйна и вероятния процес на спора. " Даваме ли си сметка, в случай че НАТО реши да стъпи там , какво става. Даваме ли си сметка, че ние сме НАТО Даваме ли си сметка, че ние можем да бъдем въвлечени в един спор, в който да плащаме с жива мощ . Така, че България би трябвало да бъде доста по-категорична в условията си към Организация на обединените нации и НАТО ". Петков дефинира като голяма неточност позицията на страната ни, която е в поддръжка на Украйна.

Във връзка с трасето на " Турски поток " през България , Петков разяснява, че АБВ упорства с поддръжката на Европейската комисия, да се проведат договаряния с Русия и да се подсигурява директна доставка на съветска газ до България и до Европа и още веднъж дефинира като неуместна концепцията страната ни да купува съветска газ от Турция .

 Правителството: Русия неотложно да освободи моряците и корабите
Правителството: Русия неотложно да освободи моряците и корабите

Действията от страна на Руската федерация са нудопустими, смята Съветът по сигурността

С позиция българското държавно управление се причисли към апелите на страни от Европейски Съюз и НАТО за въздържаност в региона и освобождение на арестуваните украински моряци и плавателните съдове.

В рамките на брифинг във връзка визитата на полския президент у нас Анджей Дуда , българският държавен глава Румен Радев също прикани за разговор и спокойно разрешаване на спора в Азовско море.

Припомняме, на 25 ноември сутринта се разигра конфликт сред украински и съветски военноморски сили на Керченския проток . В следствие се разбра, че няколко моряци са потърпевши и се намират в болнично заведение , а останалите са арестувани от съветските сили за сигурност.

 Борисов угрижен в Азовско море да не се минат граници без път обратно
Борисов угрижен в Азовско море да не се минат граници без път обратно

Задържаните моряци неотложно да бъдат освободени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР