Тревър Рийд, бившият американски морски пехотинец, който е бил неправомерно

...
Тревър Рийд, бившият американски морски пехотинец, който е бил неправомерно
Коментари Харесай

Освободен от руски плен американец е бил ранен в Украйна

Тревър Рийд, някогашният американски морски пехотинец, който е бил непозволено арестуван в Русия в продължение на съвсем три години, преди да бъде освободен при замяна на пандизчии, е бил ранен по време на сражения в Украйна.

Това разкри пред CNN  запознат източник.

Тревър Рийд, който беше освободен при замяна на пандизчии през април 2022 година, е бил превозен до болница в Киев и е бил евакуиран в Германия за медицински грижи, сподели източникът.

Обстоятелствата към раняването на Рийд по време на сражение не бяха изяснени незабавно.

Джонатан Франкс, представител на семейство Рийд, отхвърли коментар.

Рийд е последният американец, който е ранен, докато се бори за Украйна срещу съветската експанзия. Държавният департамент на Съединени американски щати неведнъж е предупреждавал американците да не пътуват до страната.

През лятото на 2019 година Рийд беше задържан в Москва за приложимост на алкохол, а през юли 2020 година беше осъден на девет години затвор за това, че е заплашил " живота и здравето " на съветски служители на реда при спречкване.

Рийд и фамилията му отхвърлиха обвиняванията против него, а Държавният департамент на Съединени американски щати го дефинира като непозволено арестуван.

Освобождаването му от съветския затвор през април 2022 година стана след месеци старания от страна на държавното управление на Съединени американски щати, обявиха публични лица, и беше изключително незабавно поради опасенията за здравето на Рийд.

В последна сметка то беше обезпечено посредством замяна на затворници за съветския жител Константин Ярошенко, съветски контрабандист, наказан за скрит план за импорт на кокаин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР