Трева между плочките: естествени методи за справяне с този проблем

...
Трева между плочките: естествени методи за справяне с този проблем
Коментари Харесай

Трева между плочките: отървете се от нея без химикали!

Трева сред плочките: естествени способи за справяне с този проблем

Поставяйки плочки в двора, постоянно си мислим, че ще премахнем всички корени и сред плочките няма да се появи трева. Може би сте ги премахнали, само че вятърът ще свърши своята работа и последователно фугите сред плочките се пълнят с пясък и боклуци и това е отлично място за нови корени и бурени. Същият вятър или птици ще донесат семена и процесът е стартиран.

Ако тревата не бъде отстранена, тогава с течение на времето тя освен ще скапе външния тип на цялата облагородена повърхност, само че и ще стартира да разрушава плочките. Тревата, която се появява сред плочките, би трябвало непрекъснато да се почиства. В магазините има задоволително химикали, които ще ви разрешат бързо да се отървете от нея. Но, в случай че в къщата има деца или домашни любимци, тогава е по-добре да не употребявате такива средства.

Ако дворът е дребен, тогава си коства да употребявате механичния способ на обработка, само че в случай че е огромен, тогава се обърнете към националните средства за помощ. Може би не са толкоз мощни, само че са безусловно безвредни.

Най-често срещаният способ е физиологичният разтвор. В 7 литра вода би трябвало да разтворите 1,5 кг сол. Бъркайте, до момента в който солта се разтвори изцяло. След това полейте празнините сред плочките. Понякога, един път е задоволително, от време на време процедурата би трябвало да се повтори.

Следното средство може да се подготви от оцет и сол. За 4-5 литра оцет ще ви трябват 100-150 грама сол, 50 мл препарат за миене.Този път не поливайте, а напръскайте тревата.

Друг ефикасен метод. Разбъркайте 500 мл оцет, 100 мл водка и 3 супени лъжици лимонена киселина. Преди обработката разредете с вода в съответствие 1:1. Използвайте спрей бутилка и напръскайте.

Ако тревата сред плочките, към момента не е висока, тогава можете да употребявате най-безопасния метод. Загрейте вода и я полейте. Между другото, този способ може да се употребява няколко пъти на сезон, с цел да се избегне появяването на плевелите.

Вижте още: Компрес срещу кашлица: облекчава даже най-силната болежка

Най-важното е, че в случай че смятате да поставите плочки в двора, не забравяйте да следвате инструкциите и да поставите под плочката материала, който ще ограничи растежа на тревата. Ако към момента можете да се борите с тревата, чиито семена са попаднали от горната страна, това ще бъде мъчно с тази, чиито корени са под плочката. Не оставяйте тревата да пораства, в противоположен случай доста скоро тя ще пораства от самата плочка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР