Третото издание на Варненския фестивал на науката ще се проведе

...
Третото издание на Варненския фестивал на науката ще се проведе
Коментари Харесай

Над 90 събития са включени във Варненския фестивал на науката от 24 до 27 октомври

Третото издание на Варненския фестивал на науката ще се организира от 24 до 27 октомври 2024 година Програмата предлага 90 самостоятелни събития – научни работилници, презентации, опити, прожекции на документални и игрални филми – всяко, адресирано към съответна аудитория. Събитията ще се организират по едно и също време в няколко зали и пространства на Фестивалния и конгресен център.

Събитието цели да показа по наличен и атрактивен метод настоящите тематики, по които работят откриватели, технолози и иноватори в университетите и институтите във Варна и страната. Морската медицина, метеорологията, екосистемата и положението на морската среда по целия свят и в Черно море,  алтернативните форми на живот, тайният живот на ледниците, галактическите загадки, геномът на България – това са единствено част от тематиките, които публиката може да избере.

Събитията в първите два дни от фестивала (24 и 25 октомври) са отдадени на безплатната учебна стратегия за проведени училищен групи. Създадени особено за ученическа аудитория, занимателните и просветителни събития показват атрактивно тематики от образователния материал по разнообразни предмети. Във филмовата стратегия са включени филми на National Geographic за дивата природа, както и документалният филм за живота на проф. Минко Балкански. Специално за младежите във Варна гостува и научно-популярният сценичен театър „ Дългият път към звездите “, който показва последните научни теории за произхода на Слънчевата система и живота във Вселената. Със своя театър „ Ресторант на края на Вселената “ вземат участие и възпитаници от кръжоците по астрономия към НАОП „ Николай Коперник " под управлението на доктор Ева Божурова.

Учителите могат да заявят визити за своите класове в събития на адрес: https://beautifulscience.bg/programaza-chilishha-varna/.

В главната стратегия са заложени събития за деца, фамилна аудитория и възрастни, тъй че тематиките да бъдат привлекателни за хора на всякаква възраст. Целта на уредниците е да показват работата на варненските учени, технолози и иноватори. В презентациите вземат участие представители на разнообразни научни институти и университети – хидролози, метеоролози, еколози, вирусолози, химици, молекулярни биолози и други

Фестивалът се провежда от Фондация „ Красива просвета “ в партньорство с Министерството на образованието и науката и Община Варна. Входът е безвъзмезден против пропуски, които се резервират авансово на уеб страницата на фестивала https://beautifulscience.bg/v-programa/.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР