Третото издание на Суперкупата на България ще се проведе на

...
Третото издание на Суперкупата на България ще се проведе на
Коментари Харесай

Суперкупата по баскетбол ще се състои на 8 септември в Ботевград

Третото издание на Суперкупата на България ще се организира на 8 септември 2018 година от 18:00 часа в Арена „ Ботевград” сред първенеца Левски Лукойл и носителя на купата Рилски състезател. Миналата година трофеят сграбчи тимът на Берое, който след трагичен конфликт надделя тогавашния първенец Лукойл Академик с минимална разлика от 1 точка за финалното 86:85.

През 2016 година в първото издание на баскетболната Суперкупа един против различен се изправиха Лукойл Академик и Рилски състезател. Пред цялостни трибуни в зала „ Универсиада”, „ студентите” се постановиха с 93:85 над самоковци и стахана първите носители на Суперкупата на България.

По предложение на Генералния управител на НБЛ Лили Борисова и след единодушието на двата тима участника в тазгодишното издание, бе определена датата 8 септември за осъществяване на срещата, защото по-късно програмата за двата отбора е извънредно натоварена. Предвижда се лагер на националния тим за втората фаза на международните квалификации от 8 до 15 септември и квалификации за евротурнирите на ФИБА. За тима на Левски Лукойл предстоят три квалификационни кръга за Шампионска лига, а за Рилски състезател ще бъдат два, само че в шампионата на ФИБА Къп. Тези квалификации стартират след 15.09.2018 година и завършват на 04.10.2018 година, а шампионата тази година ще започва на 6 октомври. Поради наситеността на баскетболния календар, управлението на НБЛ бе насила да вземе решение мачът за Суперкупата да се изтегли много по-рано от началото на баскетболния сезон, за да бъде съгласуван с програмата на двата тима участника.

„ Мачът за Суперкупата на България е нещо относително ново, само че както се видя от предходните две издания, ползата към него е огромен. Имаме опцията да си партнираме с Арена „ Ботевград” и да го проведем в един град, който се е потвърдил с баскетболната си аудитория. Надяваме се, че тези хора ще дойдат да поддържат баскетбола в този ден.Все още не сме наясно дали ще бъде проведен баскетболен ден, сходен на този, който се състоя през септември предходната година или ще бъде просто една баскетболна среща. Независимо какъв ще бъде форматът на Суперкупата, концепцията е да промотира спортът баскетбол, продуктът НБЛ и хората в залата да останат удовлетворени. Наясно сме, че с ранното осъществяване на дуела, тимовете участници няма да са изцяло стиковани, защото най-вероятно ще стартират подготовката си през август, само че все пак, се надявам това да бъде следващото ужасно баскетболно събитие. Благодаря на управленията на БК „ Левски Лукойл” и БК „ Рилски спортист” за проявеното схващане и гъвкавостта, както и на екипа на Арена „ Ботевград”, който ни даде това ужасно съоражение, с цел да можем да проведем мача при едни чудесни условия.” – това съобщи Генералният управител на НБЛ Лили Борисова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР