Третото издание на фестивала, който съчетава книгите и киното, събира

...
Третото издание на фестивала, който съчетава книгите и киното, събира
Коментари Харесай

Трети кино фестивал CineLibri

Третото издание на фестивала, който съчетава книгите и киното, събира на едно място много любопитни заглавия. Безспорно най-провоктивното е новият филм на Роман Полански " По автентичен случай " , който открива събитието и споделя за писателка (Еманюел Сение), преминаваща през тежък интервал, като позволява една своя фенка (Ева Грийн) прекомерно във вътрешността в живота си.



" Ана Каренина: ориста на Вронски " на Карен Шахназаров е закриващият филм на фестивала, който е и част от конкурсната стратегия. Сред останалите заглавия в нея са " Вечерята " по скандалния разказ на Херман Кох, новата лента на София Копола " Измамените " , " История на любовта " на Раду Михайлеану, " Истанбул червен " на режисьора и публицист Ферзан Йозпетек.



В панорамата на актуалните продукции са включени екранизацията по романа на Джулиан Барнс " Предчувствие за край " с невероятните Шарлот Рамплинг и Джим Броудбент в основните функции, " Фортуната " на Серджо Кастелито по сюжет на брачната половинка му Маргарет Мацантини, " Светлина сред два океана " с двойката на екрана и в живота Алисия Викандер и Майкъл Фасбенздър, " Бунтовник в ръжта " за живота на Селинджър, анимационната продукция, номинирана за Оскар " Моят живот като Тиквичка " и други.



Нови акомодации на типичен литературни творби са " Треска за лалета " още веднъж с Алисия Викандер, еротичният трилър " Слугинята " , " Дневникът на една камериерка " по Октав Мирбо и " Братовчедката Рейчъл " по романа на Дафни дю Морие.

Документална стратегия, както и типичен обзор на " Дневна хубавица " с Катрин Деньов и акомодацията на " Дона Флор и нейните двама съпрузи " на Жоржи Амаду са също част от програмата на фестивала.

Прожекциите от програмата на CineLibri са сред 11 и 22 октомври
в разнообразни киносалони в София
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР