Третото издание на Балканските награди за туристическа индустрия ще отличи

...
Третото издание на Балканските награди за туристическа индустрия ще отличи
Коментари Харесай

Пловдив с номинация от балканските туристически Оскари

Третото издание на Балканските награди за туристическа промишленост ще отличи и най-успешните маркетингови тактики в туризма. Партньорите на състезанието предложиха тактиката на община Пловдив, която е измежду най-атрактивните европейски дестинации, с високо развита конкурентноспособна туристическа промишленост, оповестяват уредниците на церемонията от ВИП Комюникейшън.

Събитието ще се състои на 5 декември от 20 ч. в хотел Премиер Бест Уестърн, а интернационално жури от специалисти ще прави оценка претендентите за влиятелните статуетки.

Градът под тепетата е център на проспериращ туристически район, с неповторима среда на непокътната природа, впечатляващо културно завещание, динамична модерна просвета, високотехнологично и устойчиво бизнес пространство и многообразие във опциите за превозване на свободното време. Всичко това се гради на една сполучлива маркетингова тактика в туризма, която стартира с призната от Общинския съвет дълготрайна тактика на туризма в Пловдив 2014 – 2020 година, както и краткосрочна годишна стратегия за развиване на туризма в Пловдив за 2017 година Разработени са истински локални артикули (като креативен туризъм, агро туризъм, пресъздаване на традиции и др). Събитийният календар на община Пловдив включва повече от 100 събития през годината, които се оферират като спомагателни туристически услуги на туристите по време на тяхното пътешестване. Част от тях са с интернационално присъединяване: " Opera Open " на Античния спектакъл, Hills of rock на Гребната база, Есенен салон на изкуствата, Празници на Стария град, Дефиле на младото вино, Панаир на занаятите, Нощ Пловдив, Сцена на кръстопът, Капана фест и доста други

Други типове туристически артикули са работещи направления, включващи разнообразни спомагателни туристически услуги. Други туристически артикули обслужват разнообразни групи туристи и обект на разнообразни типове туризъм като Детската железница, 3Д планетариумът в Природонаучния музей – Пловдив, 3Д филмът на Римски стадион, анимираните спектакли " На посетители на старите българи " и " Криворазбраната цивилизация " в Стария град, прожекции на филми за Пловдив в културен център " Бялата къща ", дегустации на виновност и високоалкохолни питиета в енотека " Бендида " и " Къщата за филтрация ", Ретро фото и Улица на занаятите. Създадена е " Наредбата за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив ". Общината интензивно взе участие в разнообразни по рода си състезания и ранглисти в областта на туризма: " FlightNetwork” – Оперативна програма " Туризъм " измежду " 20-те най-хубави международни туристически организации за 2017 година, както и се популяризира в български и интернационалните печатни издания. Градът провежда 9-та интернационална среща по туризъм, като през миналите девет години форумът се трансформира в устойчива и мобилна форма за разпространение на туристическия артикул на града и района и средство за реализиране на печеливши бизнес-контакти. Тази година тя се организира под мотото " Устойчив туризъм в Пловдив посредством просвета и отдих ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР