Третокласници от СУ Христо Ботев“ в кв. Черно море“ подготвиха

...
Третокласници от СУ Христо Ботев“ в кв. Черно море“ подготвиха
Коментари Харесай

Пътешествие в Бургас, но на картон: Ученици изработиха интересен проект по случай Никулден

Третокласници от СУ „ Христо Ботев “ в кв. „ Черно море “ приготвиха план и видео, отдадено на Бургас и неговия празник - Никулден.

Той е по концепция на учителите Станимира Петкова и Веселина Николова и включва както екипна работа и роботика, логичност и творчество, по този начин и опознаване на локални забележителности, оповестиха от Община Бургас. 

Главните герои са озоботчета, облечени като момче и момиче възпитаници. Те обикалят през Бургас и демонстрират какъв брой щастливи са локалните малчугани с всички красиви и потребни неща, които са направени за тях.

Пътешествието в действителност е на картон, на който са залепени разнообразни забележителности. Необикновената екскурзия стартира от остров „ Света Анастасия “ и продължава към Морска гара, ПланетУм и Планетариума. Робо героите ни демонстрират и реставрираната постройка на НХК и новият образ на Етнографския музей. Следващата спирка е свежата интерактивна библиотека, която за малко време се трансформира в новия съвременен храм на духовността и е измежду обичаните места на най-малките бургазлии и техните фамилии.

Показани са и прелестните новаторски класни стаи, построени по план „ Първокласно начало “ и съчетаващи най-хубавото от европейския и международен опит в областта на образованието. Към тях са добавени обновените и новоизградени спортни стадиони и площадки, освен в дворовете на учебните заведения и детските градини, само че и кътовете за малчугани и откритите фитнеси из целия град.

Разбира се, учениците не пропущат и най-важното – заниманията. Бургас постоянно е бил град, изпълнен с фестивали и концерти, само че в последните години обезпечава забележително количество приятни страсти на жителите си от всички възрастови групи.

А последната спирка на озоботите-ученици е бъдещето – там където ни чака нова детска болница и нови учебни заведения в Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР