Третокласници от СОУ с изучаване на чужди езици "Св. Климент

...
Третокласници от СОУ с изучаване на чужди езици "Св. Климент
Коментари Харесай

Третокласници събраха на благотворителен базар средства за свои връстници

Третокласници от СОУ с проучване на непознати езици "Св. Климент Охридски " в Благоевград дадоха образец за състрадание и взаимопомощ, оповестиха от Православния информативен център на Неврокопската света митрополия в града.

Учениците са организирали благотворителен базар и със събраните средства са купили плодове за акцията "Приятели, наши връстници гладуват ", проведена за поредна година от Общинския съвет по наркотичните субстанции и Православния център на митрополията.

Децата са се присъединили в благотворителния базар, на който са предложили ръчно направени коледни украси, както и сладки. Голяма част от тях те са приготвили у дома със своите родители. Благородната идея са подкрепили учители и възпитаници от цялото учебно заведение.

Акцията "Приятели, наши връстници гладуват " оказва помощ на деца и фамилии в потребност от Благоевград и първите пакети към този момент са стигнали до нуждаещите се. За първи път в този момент към дълготрайните хранителни артикули децата са добавили и плодове. Родителите им са опаковали пакетите, с което също са дали образец за състрадание и грижа да другите.

Със събраните средства са купени и 40 кг свинско и пилешко месо, предоставено на доброволческата кухня за небогати към черквата "Св. Николай " в кв. "Грамада ", където един път седмично се хранят 140 души.

Тази демонстрация на обич към нуждаещите се е трогнала и екипа на Православния център, защото учениците са се отказали и от коледното си празненство, и вместо те самите да получат дарове, ще зарадват деца и фамилии в потребност. Така децата са изпълнили на процедура наученото в часовете по вяра и християнство, които посещават като свободно избираем предмет, означават от центъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР