Третокласници от пловдивското ОУ Райна Княгиня майсторят ръчни сувенири, за

...
Третокласници от пловдивското ОУ Райна Княгиня майсторят ръчни сувенири, за
Коментари Харесай

Деца продават ръчно изработени сувенири, за да помогнат на 9-годишната Никол от Пловдив

Третокласници от пловдивското ОУ " Райна Княгиня " майсторят ръчни сувенири, с цел да оказват помощ на 9-годишната Никол Томова. Всички хубости, направени от детските ръчички, ще се продават по време на Коледния базар Капана. Инициативата е озаглавена " Деца оказват помощ на дете ", а събраните средства ще бъдат предоставени за лекуването на лъчезарното момиченце.

Никол е диагностицирана с медулобластом - недоброкачествен израстък в дребния мозък. Вече е направена една интервенция, назначени са химио- и лъчетерапии. Поради метастази в гръбначния дирек, детето се нуждае от скъпоструващи проучвания в Германия, медикаменти и специфична рехабилитация, с цел да проходи още веднъж.

Затова на 17-ти, 18-ти и 19-ти декември връстниците й ще вземат участие със личен щанд на Коледния базар Капана. В една от дървените къщички в центъра на града децата ще продават благотворително ръчно направени декорации, дарове и лакомства. В самодейността към този момент са декларирали предпочитание да се включат и други хора, с цел да оказват помощ на Никол.



„ Елате да си купите нещо, сътворено от детските ръчички за спасяването на другарче. Или просто елате, с цел да вземете урок от децата по доброта, безрезервност и заедност, каквито ние, огромните, постоянно забравяме по какъв начин се чувстват”, приканват уредниците.

За цялото лекуване към момента няма ясна сума. Никол и нейното семейство водят тежка борба и имат потребност от помощ.

Всеки може да подари средства посредством следната банкова сметка:

IBAN: BG08RZBB91551005463904

Титуляр: Nikolay Yuliyanov Tomov - татко на Никол







Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР