Трето поколение Duster идва през 2023 година, а за неговите

...
Трето поколение Duster идва през 2023 година, а за неговите
Коментари Харесай

Какво ще представлява новата Dacia Duster

Трето потомство Duster идва през 2023 година, а за неговите особености приказва персонално шефът Дени Лe Вот. В изявление за Automotive News Europe той съобщи, че новият Duster ще резервира версията си със задвижване на всички колела, само че ще добави доста повече комфорт, ръководство и функционалност. Освен това дизайнът на автомобила ще бъде съществено обновен.

Лe Вот засегна и тематиката за разликите сред новия Duster и идният по-голям кросоувър Bigster. Топ мениджърът означи, че Bigster ще бъде по-скоро " фамилна кола ", до момента в който Duster ще резервира потребните характерности на стилен SUV.

Тъй като Dacia ще има два кросоувъра в средата на десетилетието, размерите на Duster няма да се трансформират след промяната на поколенията - дължината му няма да надвишава 4.35 метра. Той обаче ще бъде построен на друга и доста по-модерна платформа (CMF-B). Стана ясно още, че новият Duster ще е световен модел, като от компанията са планувани шест модификации на новия Duster за разнообразни пазари.
От Renault Group имат вяра, че смяната в икономическата и политическата обстановка ще бъде от изгода за Dacia.
„ Колкото по-висока е инфлацията, толкоз повече хора идват при нас от други марки и други сегменти “, споделя Лe Вот. Топ мениджърът счита, че колите в Европа ще нарастнат още с въвеждането на по-строгите стандарти за запазване на околната среда и сигурност.

Първоначалният проект на Renault беше третото потомство Dacia Duster и Lada Niva да бъдат основани на една и съща платформа, като и двата автомобила употребяват сходни инженерни решения. След добре познатите събития вероятностите за колите Lada на френската платформа CMF-B са неразбираеми, само че работата по новата Niva все още не е спряла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР