Трето мече пристигна в парка за танцуващи мечки в Белица.

...
Трето мече пристигна в парка за танцуващи мечки в Белица.
Коментари Харесай

Трето мече пристигна в парка в Белица, намерено е само и уплашено на пътя

Трето мече дойде в парка за танцуващи мечки в Белица. То евентуално е братче на второто мече, пристигнало в дома от Смолян в петък. Първа в дома при започване на седмицата дойде Хуба, която към този момент се усеща добре. 

Мечето идва в Парка край Белица в петък, откакто е видяно единствено и уплашено на пътя наоколо до Чепеларе. Екипът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Смолян е обходил региона, с цел да потърси майка му, само че тя не е открита.

" Мечето е хванато без упояване и е превозено в клетка до нас. Казаха, че е много по-диво, това бяха точните думи ", сподели шефът на Парка за танцуващи мечки Димитър Иванов.

Малкото е на към 4 месеца. За него  и за избавеното малко по-рано мече Хуба към този момент се поставят специфични грижи. 

" Първо би трябвало да се успокои поне, това е значимото, след това ветеринар да го прегледа, да установим пол, да откри килограмите. Междувременно започваме напряко с диета, тъй като съвсем същия размер като Хуба, другото мече, което дойде при нас. Това значи, че ще действаме със същата диета ", добави той.

Двете мечета са на приспособено мляко, след което ще стартира зареждането с плодове и яйца. В понеделник медицински екип ще прегледа най-новия обитател. За двете дребни мечета следва реадаптиране и връщане в дивата природа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР