Третият вторник на март се отбелязва по цял свят като

...
Третият вторник на март се отбелязва по цял свят като
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на социалния работник

Третият вторник на март се отбелязва по целия свят като Ден на обществената активност и обществения служащ.

„ За обществената работа няма работен ден и час, би трябвало да си предан непрестанно и вие доказахте професионализма и човещината си през годините “. С тези думи зам.-кметът Енчо Енчев се обърна към чиновниците от отдел „ Социални действия “. Той акцентира, че с изключение на ежедневните отговорности, свързани с администрирането на десетките обществени услуги в Община Русе, всеки от тях работи и на терен с хора в потребност.

Специална благодарност Енчев изрази и към всички снабдители на обществени услуги в общината, без които грижата за русенци не би била на това равнище.

През последната година Община Русе разшири обсега на активността си в областта на общественото подкрепяне, като разкри 3 нови обществени услуги - Център за грижа за лица с психологични разстройства, Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция и Кризисен център за непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск.

Част от политиката на общината е и непрекъснатото възстановяване на материалната среда, в която се дават услугите, както и последователното създаване на по-голяма енергийна самостоятелност. Фотоволтаични системи към този момент понижават разноските в някогашния дом „ Майка и дете “, където се обитава детска градина и 7 услуги, а в Дома за възрастни с деменция „ Приста “ с изключение на слънчевата сила, се употребява и тази от атомна клетка.

Следващите провокации са свързани с измененията в Закона за обществените услуги и нуждата от реформиране на един от най-големите домове за възрастни хора в България - Дом „ Възраждане “.

В момента Община Русе дава 49 обществени услуги, някои от които без аналог в страната. С тях се обгръщат близо 5000 деца и възрастни от разнообразни уязвими групи, в това число лица с разнообразни физически и душевен увреждания.

Доставчици на обществените услуги са Община Русе и 11 неправителствени организации – сдружения с нестопанска цел, фондации, ЕООД. Доставчиците на обществени услуги за пълнолетни лица със характерни потребности са седем, а тези за деца и младежи със характерни потребности са общо 6. Специализираните институции са три с общ потенциал 436 консуматори и 228 наети лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР